Orez cu lapte si caramel sarat

Desert
Foarte ușor
1 h 20 m
360 Kcal

Pentru desert va oferim o reteta usoara si mai ales iubita de toata lumea: orez cu lapte! Si pentru a o face mai apetisanta, serviti-o in ramequins si deasupra cu caramel de unt sarat. Un desert testat si aprobat de intreaga echipa Petitchef!

Ingrediente

6

Pentru orezul cu lapte :

Pentru caramelul cu unt sarat:

Preparare

Preparare20 min
Timp așteptare20 min
Gătire40 min
  • Orez cu lapte si caramel sarat - Preparare etapa 1Puneti laptele si apa intr-o oala. Adaugati pastaia de vanilie taiata, zaharul si amestecati. Lasati sa fiarba.
  • Orez cu lapte si caramel sarat - Preparare etapa 2Cand amestecul fierbe, adaugati orezul si gatiti timp de 30 minute, avand grija sa amestecati continuu. Cand amestecul s-a ingrosat, luati de pe foc si puneti in vase. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
  • Orez cu lapte si caramel sarat - Preparare etapa 3Pregatiti caramelul: topiti zaharul intr-o cratita,fara sa amestecati. (agitați tigaia din cand in cand). Se adauga tot untul si se amesteca pentru a se incorpora.
  • Orez cu lapte si caramel sarat - Preparare etapa 4Apoi adaugat smantana si amestecati. Fierbeti 10 minute pentru a se ingrosa., amestecand continuu. Caramelul se va ingrosa mai mult dupa se se va raci.
  • Orez cu lapte si caramel sarat - Preparare etapa 5Turnati caramelul peste orezul cu lapte pus in vase si lasati sa se raceasca.
  • Orez cu lapte si caramel sarat - Preparare etapa 6Gata!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt ingredientele esențiale pentru a prepara orez cu lapte și caramel sărat?

Pentru a prepara acest desert, ai nevoie de 500 ml apă, 500 ml lapte, 80 gr zahăr, 1 baton de vanilie, 150 gr orez cu bob rotund, 100 gr zahăr, 40 gr unt sărat și 200 ml smântână.
Timpul total de preparare este de 1 oră și 20 de minute, care include 20 de minute de pregătire, 40 de minute de gătire și 20 de minute de așteptare.
Se recomandă utilizarea orezului cu bob rotund, deoarece acesta absoarbe bine lichidul și devine cremos, ideal pentru deserturi.
Da, poți folosi îndulcitori naturali precum mierea sau siropul de arțar, dar este important să ajustezi cantitatea în funcție de dulceața dorită.
Da, poți prepara caramelul fără unt sărat, dar gustul va fi diferit; poți folosi unt obișnuit sau chiar poți omite untul pentru o variantă mai ușoară.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 360Kcal
  • Carbo: 54.3g
  • Grăsimi: 13.6g
  • Grăsimi sat.: 8.3g
  • Proteine: 5.5g
  • Fibre: 0.5g
  • Zahăr: 34.7g
  • ProPoints: 10
  • SmartPoints: 17
Informații nutriționale pentru 1 porție (262g)

Echipamente de gătit

Plită

Atribute

Păstrare la frigider
PPetitchef_ro

Întrebări

Fara smantana nu se poate?

Daca reusiti sa faceti caramelul fara smantana, merge :)

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.6/5, 5 voturi