Cafeaua de cicoare

Datorita proprietatilor medicinale, cicoarea este considerata un excelent remediu natural.

Dintre beneficiile aduse de consumul regulat de cicoare, mentionam: previne formarea calculilor renali, sustine efortul intelectual si reduce stresul, are efect sedativ in cazul persoanelor ce sufera de insomnie sau sau se confrunta cu tulburari nevoase pe baza de stress, trateaza problemele digestive, elimina toxinele din organism.

Inlocuitor excelent al uneia dintre cele mai consumate bauturi din lume, bautura pregatita din amestecul de cicoare are rolul de a alunga oboseala fizica si nervoasa. Consumata inainte de masa, previne indigestia si balonarea. Pe langa faptul ca invioreaza mintea si psihicul, reprezinta o excelenta bautura care purifica organismul si scade nivelul colesterolului din sange.

Pulberea magica, cu efecte tonice digestive si nervoase este obtinuta din radacina de cicoare, care se prajeste, apoi se macina. La o cana de apa fierbinte de adauga 2 lingurite de pudra de cicoare. Totul se fierbe timp de 3 minute, dupa care se mai lasa 1 minut la infuzat. Cafeaua obtinuta se strecoara si se indulceste cu zahar brun sau miere, dupa preferinte.

Spre deosebire de cafeaua obisnuita, cafeaua din cicoare nu creeaza dependenta, astfel persoanele care nu au voie sa consume cofeina sau carora nu le este indicata cofeina pot folosi cicoarea cu succes pentru ritualul cafelei de dimineata.