Secretul unei limonade perfecte!Toata lumea stie cum sa faca limonada, nu? Stoarcem niste lamai, se adauga zahar si apa. Dar cum sa facem limonada, astfel incat acesta sa aiba un gust bun de fiecare data? Mai jos sunt pasii unei retete sigure.

Secretul pentru a face o limonada perfecta este de a incepe prin a face sirop de zahar, cunoscut sub numele de "sirop simplu".
Proportiile de pornire: 1 cana de zahar, 1 cana de apa, 1 ceasca de suc de lamaie. Utilizand acest raport veti face o limonada destul de dulce. Daca utilizati lamaii Meyer, care sunt in mod natural mai dulci decat cele standard, reduceti cantitatea de zahar.
Timp de preparare: 10 minute.

Ingrediente:
-1 cana de zahar (se poate reduce la ¾ din cana);
-1 cana cu apa (pentru sirop simplu);
-1 ceasca de suc de lamaie
-3 pana la 4 cani de apa rece (pentru diluare)

Metoda de preparare:
1. Pregatiti un sirop simplu prin dizolvarea zaharului in apa, intr-o cratita mica pana cand acesta se dizolva complet;
2. In timp ce zaharul se dizolva, folositi un storcator pentru a extrage sucul de la 4-6 lamai, suficient pentru o ceasca de suc;
3. Adaugati sucul si apa cu zahar intr-un recipient inalt (cofer de sticla). Adaugati 3 pana la 4 cani de apa rece, in functie de preferinta. Dati la rece in jur de 40 de minute. In cazul in care limonada este un pic mai dulce pentru gustul dvs., mai adaugati putina zeama de lamaie;
4. Serviti cu gheata si lamai feliate.

Variatii ale retetei de baza:
Pentru limeade (limonada din lime): inlocuiti sucul de lamaie cu suc de lime;
Pentru Meyer limonada: faceti un sirop mai simplu (incepeti cu ½ cana de zahar la 2/3 cana de apa) si inlocuiti lamaile cu cele de tip Meyer;
Pentru limonada roz, adaugati cateva linguri de grenadine.
Limonada de ghimbir: se adauga 3 felii de ghimbir proaspat in siropul de zahar si apa si se aduce la foc mic. Dupa ce zaharul s-a topit, stingeti focul, lasand ghimbirul in sirop pana ce se raceste. Dupa ce s-a racit, scoateti ghimbirul si continuati cu pasii retetei.
Pentru limonada herbed: se adauga cateva firicele de cimbru sau busuioc, dupa ce siropul a fost dat de pe foc. Lasati la macerat pana cand siropul se raceste. Scoteti crengutele cu grija inainte de servire.

Cateva ponturi:
Faceti sirop suplimentar! Il puteti pastra in frigider pentru un timp indelungat si veti fi fericiti urmatoarea data cand veti face limonada. Proportia este intotdeauna 1:1, zahar si apa.
Scoateti semintele:
Mie imi place sa gasesc cate un sambure in limonda, ma revigoreaza aroma acrisoara a acestuia, dar daca serviti limonada nu numai celor din casa, este de preferat sa strecurati sucul de la lamai, eliminand in acelasi timp si samburii. Astfel veti avea o limonada clara.
Cateva idei gasiti aici!