Petitchef

PAINE NEMTEASCA / PAN ALEMAN

PAINE NEMTEASCA / PAN ALEMAN

Cum a trecut destul timp de cand nu am mai postat o reteta de paine, mam hotarat sa fac painea nemteasca, care a fost un succes la mine in casa, o paine fuarte puroasa si gustoasa ,ca ai manca-o si guala.
Como ya paso bastante tiempo desde cuando he postado ultima vez una receta de pan, y me decidi en hacer este pan aleman, que fue un exito en mi casa, es un pan tan esponjoso y sabroso, que se comia incluso asi sin nada.
Ingrediente:
600 gr faina
300 ml lapte
70 ml ulei de masline virgin extra
10 gr zahar
10 gr sare
25 gr drojdie proaspata
1 ou de dat pe deasupra, mac si susan.
Ingredientes:
600 gr harina
300 ml leche
70 gr aceite de oliva virgen extra
10 gr azucar
10 gr sal
25 gr levadura fresca de panadero
1 huevo para pinter por encima, semillas de amapola y sesamo.
Am incalzit putin laptele, intr-o 100 ml am dizolvat drojdia si am lasat cam 10 min,dupa care am pus totul in cuva de la MP, bineintelas oul nu.Am dat la program rapid, si odata ce a terminat de framantat am oprit masina, si am lasat sa se dospeasca 45 min.
He calentado la leche solo un poquito, en 100 ml he dpuesto la levadura y la he dejado unos 10 min, despues he puesto todo en la panificadora, claro el huevo no.Le he dado al programa rapido, una vez que ya no amasa, apago la maquina y dejo la masa levar 45 min.
Am cantarit coca si am ampartit in 19 parti egale, am framantat pe fiecare si leam asezat in tava in felul urmator : primul cerc de 12 mingiute, celalalt de 6 iar in mijloc cea care mia ramas.Am lasat din nou la dospit 45 min, tava am bagato intr-o punga care am legat-o).
He pesado la masa y la he dividido en 19 partes iguales, la voy boleando a cada una y las pongo en una bandeja en el siquente modo: el primer circulo de 12 bolitas, el segundo de 6 y la ultoma en el centro. Meto la bandeja en una bolsa que le hago un nudo y dejo la masa, otraves a levar 45 min.
Dupa dospire am uns cu ou si am presarat mac si susan pe deasupra.Am introdus tava in cuptor (cuptorul fiind incins) si le-am copt 40 min la 200ºC.
Despues de levar la pinto can huevo ligeramente batido, le pogo semillas de amapola y sesamo por encima.La introdosco en el horno (precalentado)Y las dejo 40 min a 200ºC.
Este o paine fuarte buna, dar nu va imaginati cat este de buna dimineata cu iaurt.
Es un pan riquisimo, pero por la mañana con yogur esta buenisimo.
Va multumesc pentru interesul cu care ati citit, ce am scris, imi cer sceze pentru greselile gramaticale!
Va mai astept, si cu alta ocazie!









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Burgeri din dovleac (garantat fără pâine)
Burgeri din dovleac (garantat fără pâine)
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pudding de paine
Pudding de paine
12 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
2 / 5

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Bruschetta: Povestea unei felii de paine! Bruschetta: Povestea unei felii de paine! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează