Petitchef

Pincho cu ciuperci

Pincho cu ciuperci

Acum câteva luni voiam s? mergem s? mânc?m ni?te tapas la un restaurant spaniol. Pe lâng? tapas de tot felul aveau ?i ni?te pintxos senza?ionale. Pincho, sau Pintxo este varianta basc? a bruschettei - o felie de pâine, de obicei baghet?, cu diferite topping-uri (amestec de ingrediente diferite care se pune peste felia de pâine). Pintxo-urile erau ceva nou pentru noi. Am comandat unele cu ficat de gâsc?, cu scoici St.Jacques ?i cu carne de vit? cu diferite chutney-uri. Sun? apetisant, nu? Dar ce gustoase erau! N-am reu?it s?-mi scot pintxo-urile din cap, ?i am încercat s? fac ?i eu unele, a?a mai simple, ca pentru acas?. Nu voiam s? g?tesc carne, a?a c? am luat ni?te champignons.

Pinxto 2 b

Pintxo cu ciuperci

Ingrediente:
6 felii de baghet? t?iat? pu?in diagonal
2 linguri ulei de m?sline
250 gr. champignon, de preferin?? închise la culoare
pu?in? ceap?
1 c??el de usturoi
100 ml smântân? lichid?
20 ml cognac
p?trunjel verde
2 linguri ulei
sare
piper

Pinxto a (2)

Mod de preparare:
Se cur??? ciupercile cu o perie sau ?erve?ele de buc?t?rie ?i se taie în buc??ele. Ciupercile nu se spal? cu ap?, deoarece absorb foarte mult? ap?.

Într-o tigaie se înc?lze?te uleiul, se adaug? ceapa ?i se c?le?te. Se reduce temperatura, se adaug? usturoiul ?i ciupercile ?i se c?lesc. Se stinge apoi cu cognacul ?i se adaug? smântâna. Se condimenteaz? cu sare ?i piper ?i se las? s? fiarb? pu?in la foc mic, pân? se reduce sosul cu o treime. Se ia de pe foc ?i se adaug? p?trunjelul verde tocat.

Între timp se preg?tesc feliile de pâine. Se stropesc cu ulei de m?sline ?i se pr?jesc într-o tigaie fierbinte pe ambele p?r?i, pân? devin rumenii.

Se a?eaz? feliile de pâine pe farfurie ?i se acoper? cu amestecul de ciuperci.

Pinxto a










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Risotto vegetarian cu rosii uscate si ciuperci
Risotto vegetarian cu rosii uscate si ciuperci
2 porții
55 min
Foarte ușor
Rețetă Taboulé de conopida - 100% vegetarian
Taboulé de conopida - 100% vegetarian
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Club sandwich vegetarian
Club sandwich vegetarian
1 porții
5 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Buddha bowl vegetarian - o salata colorata
Buddha bowl vegetarian - o salata colorata
2 porții
22 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ragoût vegetarian
Ragoût vegetarian
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bagel vegetarian
Bagel vegetarian
1 porții
13 min
Foarte ușor
3 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează