Petitchef

Somon in crusta cu sos de mustar Frantuzesc

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Spalam carnea de somon, o stergem cu prosoape de hartie pentru a elimina complet apa.
  • Cu uleiul de masline, ungem bine ambele parti ale fileului de somon si presaram peste carne un pic de sare . Lasam somonul deoparte pana facem pasta aromata cu care vom acoperii fileurile.
  • Bucatica mica e a mea, cea mare e a lui Cristi. Normal, nu. Luam frunze proaspete de busuioc, le clatim un pic in apa, le scuturam de apa si apoi te tocam marunt. Intrun bol mediu, adaugam salvia, chimbrul, busuiocul si mustarul Dijon. Amestecam bine pana obtinem o pasta aromata, pasta cu care vom "masa" bine-bine, fileurile noastre.
  • Intindem pasta de ierburi si mustar pe ambele parti ale somonului. Pregatim o tava de cuptor. Si in acelasi timp 2 folii mai mari de aluminiu in care vom pune somonul acoperit pe pasta de mustar Dijon. Fileul de somon il punem in mijlocul foliei de aluminiu si vom acoperi fileul bine cu folia de aluminiu, pe toate partile.
  • Pachetele astfel obtinute, puse pe tava de cuptor, le introducem in cuptorul pe care sa nu uitati sa-l incalziti in prealabil la 180ºC. Setati timpul de coacere la 15 minute.

Rețete inrudite

YouTube

Somon in pergament



Poze

Somon in crusta cu sos de mustar Frantuzesc
Somon in crusta cu sos de mustar Frantuzesc - poza 2
Somon in crusta cu sos de mustar Frantuzesc - poza 3

Întrebări:




Comentarii (12):

08/02/2016

Ceapa o mâncăm separat !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Chris, 03/10/2018

Mustar de Dijon tot mustar frantuzesc este.Atunci catre e diferenta?

(1) (0) Abuz
Nelutzu, 03/10/2018

CA DE OBICEI ...toate retetele d-voastra ...sunt potrivite pentru gustul meu. Va multumesc!

(0) (1) Abuz
nairdas, 03/10/2018

"MazdaRX8", esti "VARZA". !!!
Folia de aluminiu nu are ce cauta in contact cu orice fel de produs comestibil. Este TOXICA !!!
Reteta ???
Mai mult decat JENANTA !!!
Si ceapa ???
Ce rol are ???
Ce rol are ???
Faci, cumva, o tocanita ???
Renunta la a posta retete culinare.
Preferabil, fa copii !!!
Poate iti iese !!!

(2) (0) Abuz
John_, 03/10/2018

Reteta e o catastrofa! Nu merita comentata. Ce nu pricep eu: cine este Cristi? Inteleg ca el are bucata mare, dar nu e normal asa! Halal!

(2) (0) Abuz
17/10/2016

Fb

(0) (2) Abuz
13/10/2016

Chiar ca e incompleta reteta! Ceapa probabil o foloseste la prepararea orezului, dar nu stiu ce face cu amidonul!
P.S. Si mie imi place pestele sub orice forma...gatita!!

(2) (0) Abuz
13/10/2016

Mie imi place pestele sub orice forma

(0) (3) Abuz
13/10/2016

Reteta incompleta.

(1) (0) Abuz
13/10/2016

Buunaaaa...

(0) (2) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Somon in crusta cu spanac
Somon in crusta cu spanac
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Somon în stil coreean cu sos gochujang gata în 8 minute
Somon în stil coreean cu sos gochujang gata în 8 minute
1 porții
13 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Somon in pergament
Somon in pergament
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Somon marinat cu lamaie
Somon marinat cu lamaie
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Somon marinat
Somon marinat
3 porții
10 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Tofu marinat în sos de soia, muștar și coriandru
Tofu marinat în sos de soia, muștar și coriandru
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Gratinarea – arta coptului in crusta Gratinarea – arta coptului in crusta Foietajul sau aluatul frantuzesc Foietajul sau aluatul frantuzesc Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează