Petitchef

Orez cu dovleac si salvie

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
180 g orez

150 g dovleac

1/2 ceapa medie

1/2 ardei kapia

500 -600 ml apa

sare, piper

salvie proaspata

1lingura plina unt

Preparare

  • Se pune untul la topit si se adauga ceapa si ardeiul taiate marunt, dovleacul dat prin razatoarea mica si orezul spalat.
  • Se lasa cateva min. la calit, se adauga apa si se condimenteaza cu sare sau vegeta.
  • Se lasa la fiert pana orezul este aproape fiert se da de pe foc, se acoperasi se lasa sa se mai umfle orezul.
  • Se asezoneaza cu piper proaspat rasnit si cu frunze de salvie proaspata(optional).

Poze

OREZ cu dovleac si salvie, poza 1OREZ cu dovleac si salvie, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Orez cantonez
Orez cantonez
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Orez cu dovleac
Orez cu dovleac
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Orez cremos
Orez cremos
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Orez si ghiveci din legume
Orez si ghiveci din legume
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenOrez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiDe ce sa consumam orez brun?De ce sa consumam orez brun?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: