Moelleux cu masline si parmezan

(4.22/5 - 40 voturi)
4 comentarii

Un moelleux altfel ... cu masline si parmezan. Nu e bun, e bun de te lingi pe degete!

Ingrediente

Unt 20g (pentru ungerea formelor de Ramekins)
100g masline negre (fara samburi)
4 lingurite de ulei de masline
3 oua
Lapte 100 ml
200g de faina
1 pachetel de drojdie uscata
30g parmezan ras
Sare fina
piper
sare grunjoasa
4 boluri Ramekin portelan pentru cuptor

Preparare

Etapa 1

Incalziti cuptorul la 180° C.
Ungeti bolurile cu unt. Scurgeti bine maslinele. Rezervati 4 masline pentru decor si taiati-le pe celelalte in jumatati (daca nu sunt taiate deja).

Etapa 2

Intr-un castron se amesteca faina, pliculetul de drojdie uscata, sarea fina si piperul (dupa gust).
Faceti o adancitura si spargeti acolo ouale, unul cate unul, adaugati uleiul si laptele.
Se amesteca pana cand se obtine un aluat neted si apoi se adauga maslinele si parmezanul.

Etapa 3

Se imparte aluatul in 4 si se pune in forme. Se coace 20 de minute.

Etapa 4

Scoateti cu grija din cuptor cuptor si lasati sa se raceasca inainte de a le scoate din forme.
Decorati cu masline si presarati sare grunjoasa.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii:

18/08/2015

Interesant si bun de incercat.

(0) (0) Abuz
17/08/2015

Cum adica nu e bun dar e bun?

(0) (1) Abuz
17/08/2015

Pare bun,gustos

(0) (0) Abuz
bebe bebe, 17/08/2015

Ok

(0) (0) Abuz

Video sugerat

Toast cu pesto si parmezan


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăCartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale