Petitchef

Moelleux cu masline si parmezan

Un moelleux altfel ... cu masline si parmezan. Nu e bun, e bun de te lingi pe degete!

Antreuri
4 porții
10 min
20 min
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Incalziti cuptorul la 180° C.
    Ungeti bolurile cu unt. Scurgeti bine maslinele. Rezervati 4 masline pentru decor si taiati-le pe celelalte in jumatati (daca nu sunt taiate deja).
  • Intr-un castron se amesteca faina, pliculetul de drojdie uscata, sarea fina si piperul (dupa gust).
    Faceti o adancitura si spargeti acolo ouale, unul cate unul, adaugati uleiul si laptele.
    Se amesteca pana cand se obtine un aluat neted si apoi se adauga maslinele si parmezanul.
  • Se imparte aluatul in 4 si se pune in forme. Se coace 20 de minute.
  • Scoateti cu grija din cuptor cuptor si lasati sa se raceasca inainte de a le scoate din forme.
    Decorati cu masline si presarati sare grunjoasa.


Întrebări:

Spre stiinta: Cuvantul ramekin nu est un nume propriu, nu se scrie cu litera mare, ci inseamna in limba engleza "castronas de ceramica ce se poate utiliza la copt"! In rest, reteta pare interesanta si nu foarte complicata.

Răspuns:

Multumim de atentionare!




Comentarii:

adicor, 07/06/2018

Se poate face tot aluatul intr-o tava de pizza(cu hartie de copt unsa cu unt)? Nu am castronele.Cat tin compozitia la cuptor ?Multumesc,stima

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/05/2021

Cand vreodata ba ratatilor

(0) (0) Abuz
John_, 05/05/2020

Noroc ca mi-am cumparat dictionarul! Dar tot degeaba ca n-am ramekine. Am castronase de tot felul rezistente la cuptor, dar daca ramekin nu e, nimic nu e!

(0) (0) Abuz
18/08/2015

Interesant si bun de incercat.

(0) (0) Abuz
17/08/2015

Pare bun,gustos

(0) (0) Abuz
bebe bebe, 17/08/2015

Ok

(0) (0) Abuz
17/08/2015

Cum adica nu e bun dar e bun?

(0) (2) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Risotto cu sparanghel verde și parmezan
Risotto cu sparanghel verde și parmezan
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
20 porții
1 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Chipsuri de parmezan cu plante aromatice si condimente
Chipsuri de parmezan cu plante aromatice si condimente
8 porții
12 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Toast cu pesto si parmezan
Toast cu pesto si parmezan
12 porții
20 min
Foarte ușor

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casă Pizza delicioasă pregatită în casă Pastele - delicii italiene Pastele - delicii italiene Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează