Acest unt condimentat de Crăciun este simplu de preparat și transformă orice fel de mâncare

marți 23 decembrie 2025 11:30 - Mirella Mendonça
Acest unt condimentat de Crăciun este simplu de preparat și transformă orice fel de mâncare

Dacă există un detaliu care face toată diferența la cina de Crăciun, acesta este untul aromat.

Ușor de preparat, această rețetă franțuzească cunoscută sub numele de "unt maître d'hôtel" ia doar câteva ingrediente simple - unt, pătrunjel, lămâie, sare și piper - și reușește să transforme o simplă bucată de pâine prăjită sau carne la grătar în ceva special. Partea cea mai bună? Este gata în câteva minute și poate fi preparat în avans, căpătând și mai multă savoare cu timpul petrecut în frigider. O idee elegantă, practică și savuroasă pentru a vă înveseli masa festivă.


Ingrediente

  • 125 g unt înmuiat (la temperatura camerei)
  • 8 crenguțe de pătrunjel
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • sare
  • chilli

Vedeți rețeta noastră completă cu sfaturi

Unt cu patrunjelRețetă Unt cu patrunjel

Te-ai saturat de gustul simplu al untului sau ai vrea unul diferit cu care sa aromatizezi carnea? Nimic mai simplu! Noi avem o reteta usoara, cu patrunjel si lamaie, pe care v-o explicam pas cu pas.

Pasul 1

Pasul 1

Se încorporează untul înmuiat până se formează un fel de unguent. Se adaugă sarea, piperul, sucul de lămâie și crenguțele de pătrunjel tocate mărunt.

Pasul 2

Pasul 2

Se amestecă bine.

Pasul 3

Pasul 3

Se pune untul pe folia adezivă. Se rulează în formă de cilindru. Se dă la rece timp de cel puțin 1 oră.

Pasul 4

Pasul 4

Untul dvs. este gata!

Mirella MendonçaMirella Mendonça
Sunt responsabil editorial la Petitchef (Portugalia și Brazilia) și o mare pasionată de călătorii și gastronomia mondială, mereu în căutarea unor noi arome și experiențe. Totuși, deși îmi place să explorez deliciile diferitelor culturi, bucătăria mamei mele va rămâne mereu preferata mea, cu acel gust unic pe care doar ea îl poate crea.

Comentarii

Notează articolul: