Petitchef

Sarmale cu orez de post

Felul principal
8 porții
1 oră
1 oră
Ușor
Cred ca mai toata lumea a pus varza la murat, si cred ca inca mai avem acolo ceva verze pentru zile negre, le puteti folosi facand aceste delicioase sarmalute de post!

Ingrediente

Numarul de porții: 8
2 cani orez Arborio

200 gr ciuperci fierte

1 morcov mare

1 ceapa mare

sare dupa gust

piper

varza acra

ulei

2-3 linguri bulion

boia dulce

dafin

cimbru

Preparare

  • Intai ne pregatim varza pe care o desaram, daca e nevoie, apoi taiem frunzele pentru sarmale indepartand nervura principala, apoi le taiem in doua si le punem la scurs intr-o sita.
  • Curatam ceapa si morcovul, le taiem marunt si le punem la calit in cateva linguri ulei.

    Adaugam cate putina apa pentru a se inabusi apoi punem orezul si adaugam si peste acesta 2 cani de apa fierbinte, sau supa de zarzavat ( la cutie sau facuta in casa)asezonam cu sare si piper dupa gust.
  • Fierbem ciupercile si le feliem (putem folosi si din conserva) si le adaugam si pe acestea orezului.

    Cand orezul este aldente (nu este fiert in intregime) stingem focul si acoperim craticioara cu un capac.
  • Pregatim o cratita in care sa ne incapa cca 40 de sarmale, eu am un tuci de fonta in care fac mereu sarmale sau varza calita.

    Punem pe fundul tuciului o mana de varza tocata fasii apoi asezam sarmalele in cercuri concentrice. Dupa fiecare strat de sarmale punem un rand de varza, o foaie de dafin, cateva bobite de piper, un pic de cimbru si boia dulce de ardei.
  • Cand oala s-a umplut, acoperim sarmalele cu apa si le fierbem pe aragaz 30-40 de minute apoi le bagam in cuptorul incins la 160 ºC si le coacem cca 2 ore, pana cand varza s-a fragezit iar orezul este fiert.

    Din cand in cand mai scoatem oala din cuptor si mai adaugam apa, altfel apa scade si orezul ramane nefiert.
  • La final punem 2 linguri cu bulion deasupra si lasam oala descoperita in cuptor sa se rumeneasca sarmalele.
  • Sunt extraordinar de bune. Noi le mancam intotdeauna cu placere!

    Pofta buna!

Poze

Sarmale cu orez de post, poza 1Sarmale cu orez de post, poza 2Sarmale cu orez de post, poza 3Sarmale cu orez de post, poza 4


Video sugerat

YouTube

Comentarii (33):

kormoran, 14/12/2018

Sarmale de post cu orez ..si nu sarmale cu orez de post.o fi si orez de ..dulce? :-))))))))))))))))
mama ei de limba romana..

am gătit această rețetă (1) (3) Abuz
03/12/2016

Foarte bune !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/10/2016

Foarte gustoase

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/08/2015

Am gatit aceasta reteta .Eu mai pun in compozitie si stafide (1-2 linguri)de stafide aurii. Dau un gust deosebit sarmalelor. De asemeni pune verdeata tocata marunt,in compozitie ,iar cozille de la marar si patrunjel le asez pe fundul vasului,in care fierb sarmalele.se mai pune si o crenguta de cimbru. Peste ele se pune varza taiata .(din partea de frunza nefolosita la invelirea sarmalelor)Dau un gust bun sarmalelor

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
20/12/2014

F.gustoase

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/11/2013

Super asa e bine facute ca la carte felicitari putin marar e superrrrrrrrrrrrr

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/12/2018

Exista si orez care nu e de post? Sau sarmale fara orez?

(1) (0) Abuz
05/12/2016

Excelente, eu am mai adaugat si nuci

(0) (1) Abuz
23/02/2015

Se poate pune si putin marar

(0) (0) Abuz
21/12/2014

Excelent

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sarmale cu orez si cimbru
Sarmale cu orez si cimbru
2 porții
1h5m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Sarmale de post cu orez
Sarmale de post cu orez
4 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Sarmale cu orez si ciuperci
Sarmale cu orez si ciuperci
8 porții
3h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Orez cantonez
Orez cantonez
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiSi noi ce mai mancam...in post?Si noi ce mai mancam...in post?De ce sa consumam orez brun?De ce sa consumam orez brun?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: