10 motive sa consumati rodieCu bobite mici si rosii, parfumate, dulci sau acrisoare, cu gust inconfundabil, bogata in vitamine si minerale si saraca in calorii (83 Kcal per 100 gr) rodia este considerata fructul zeitelor si a fost mereu socotita un simbol al sanatatii, fertilitatii si vietii vesnice.

10 motive sa consumati rodie sau suc de rodie:
- 100 g de rodii ofera 83 de calorii, mai putin decat merele;
- nu contine grasimi sau colesterol saturat;
- sunt o sursa bogata de fibre alimentare solubile si insolubile, oferind aproximativ 4 g la 100 g (aproximativ 12% din DZR), care ajuta la o digestie buna;
- fructul este sugerat de catre nutritionisti in dieta pentru scaderea in greutate;
- consumul regulat de rodie stimuleaza imunitatea, imbunatateste circulatia si ofera protectie impotriva cancerului;
- punicalagin este un compus polifenolic antioxidant gasit din belsug in sucul de rodie, eficient in reducerea factorilor de risc pentru bolile cardiace prin faptul ca lupta impotriva radicalilor liberi din organism;
- fructul este o sursa buna de antioxidanti, vitamina C si furnizeaza aproximativ 17% per 100 g din necesarul zilnic. Consumul de fructe bogate in vitamina C ajuta organismul sa lupte impotriva agentilor infectiosi prin stimularea imunitatii;
- consumul regulat de rodie a fost de asemenea dovedit a fi eficace impotriva cancerului de prostata, hipertrofie benigna de prostata (HBP), diabet, si limfom;
- Mareste ferilitatea;
- Introdus in dieta zilnica a gravidelor, sucul de rodie protejeaza creierul bebelusului ajutand la o buna circulare a sangelui.

Cum le alegem, cum le cumparam?
• cumparati rodii grele, cu coaja lucioasa, care arata proaspete;
• rodiile coapte pot avea coaja roz (soiurile timpurii) sau rosu inchis (soiurile tarzii);
• se depoziteaza fie in camara si tin o saptamana sau in frigider si tine pana la doua saptamani.

Preparare/consum:
• ca atare, in salate, dulciuri raw, ca gustare;
• suc, sirop si smoothie;
• jeleuri, sosuri, garniture;
• grenadina este o bautura populara, nonalcoolica, obtinuta din fierberea sucului proaspat (pana scade) si indulcirea siropului dens obtinut.