Petitchef

Negroni, cocktailul italian perfect pentru un aperitiv

Descoperiți rețeta noastră Negroni, cocktailul perfect pentru aperitiv, inspirat de farmecul atemporal al Italiei! Negroni s-a născut la Florența în 1919 și își ia numele de la creatorul său, contele Camillo Negroni. Obosit să bea mereu același Americano, contele Negroni a decis să adauge gin, dând astfel naștere unuia dintre cele mai consumate cockteiluri italiene din lume (împreună cu Apperol spritz). Acest clasic atemporal este simplu de preparat și incredibil de gustos. Se amestecă gin, vermut roșu și Campari, apoi se ornează cu o felie de portocală pentru o notă finală elegantă. Urmează pașii noștri simpli și bucură-te de acest cocktail de casă care va fi cu siguranță un succes la următorul tău aperitiv. Sănătate!
(De consumat cu moderație)

Băutură
1 porții
3 min
Foarte ușor

Ingrediente

1

Materiale

  • 1 pahar de cocktail
  • o linguriță

Preparare

  • Etapa 1 - Negroni, cocktailul italian perfect pentru un aperitiv
    Umpleți un pahar 3/4 cu cuburi de gheață.
  • Etapa 2 - Negroni, cocktailul italian perfect pentru un aperitiv
    Adăugați Campari, vermut, apoi gin. Amestecați.
  • Etapa 3 - Negroni, cocktailul italian perfect pentru un aperitiv
    Decorați cocktailul cu o jumătate de felie de portocală și serviți. Negroni este gata!

Rețete inrudite

YouTube

Tarta cu portocale


Observații:

Cum fac Negroni dacă nu am o lingură de măsurat?
Negroni este un cocktail foarte ușor de preparat. Pur și simplu urmați regula a 3 părți egale pentru a obține un cocktail perfect: 1/3 gin, 1/3 vermut și 1/3 bitter.

Ce gin să folosești pentru a pregăti Negroni?
Un Dry Gin va fi perfect pentru a pregăti Negroni!

Ce vermut să folosiți pentru Negroni?
Poți alege după gustul tau: un Martini Rosso clasic, Vermut Cocchi, Carpano Antica sau Vermut Berto.

Care este conținutul de alcool al unui Negroni?
Conținutul de alcool al Negroni variază în funcție de ingredientele folosite, dar este între 23° și 28° grade.

Ce pahar să folosiți pentru Negroni?
Negroni se servește în pahar jos, paharul este un pahar cu fund plat cu o capacitate medie de 250 ml, ideal pentru servirea cocktail-urilor!

Când să bei Negroni?
Negroni este considerat un cocktail (aperitiv) înainte de cină, dar poate fi servit și după cină sau în timpul mesei, consumați întotdeauna cu moderație desigur!

Poze

Negroni, cocktailul italian perfect pentru un aperitiv
Negroni, cocktailul italian perfect pentru un aperitiv - poza 2
Negroni, cocktailul italian perfect pentru un aperitiv - poza 3
Negroni, cocktailul italian perfect pentru un aperitiv - poza 4
Negroni, cocktailul italian perfect pentru un aperitiv - poza 5
Negroni, cocktailul italian perfect pentru un aperitiv - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Turta dulce - petitchef
Turta dulce - petitchef
6 porții
45 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Vin fiert - petitchef
Vin fiert - petitchef
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crêpes suzette, reteta traditionala
Crêpes suzette, reteta traditionala
12 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Brunch de ziua îndrăgostiților (sf. valentin/ dragobete)
Brunch de ziua îndrăgostiților (sf. valentin/ dragobete)
20 porții
1 h 55 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Coarne de gazela, mici delicii orientale
Coarne de gazela, mici delicii orientale
8 porții
1 h 45 m
Ușor
Rețetă Sangria fără alcool
Sangria fără alcool
8 porții
12 h 10 m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre O delicatesa din antichitate – sparanghelul O delicatesa din antichitate – sparanghelul Prosciutto di Parma – produs italian de inalta calitate Prosciutto di Parma – produs italian de inalta calitate

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează