Retete de toamna cu...dovleac

Dovleacul este un aliment complex, cu un pret accesibil, de la care sunt folosite florile, semintele si miezul; fiind o leguma tare care se consuma cu precadere prelucrata termic, dovleacul este un produs care se pastreaza proaspat luni de zile, fiind usor de depozitat.

Unul dintre cele mai cunoscute soiuri de dovleac cultivate la noi in tara este dovleacul placintar. Il poti recunoaste dupa forma lunguiata. Așa cum este si cunoscut, dovleacul placintar are un gust foarte dulce si este ideal pentru placinte.

Miezul de dovleac este un aliat de baza in curele de slabire datorita consumului sau scazut de calorii. Bogat in fibre, beta-caroten, potasiu, magneziu, vitamina C si E, dovleacul are multiple intrebuintari in bucataria romaneasca si in bucataria internationala. Nu exista roman care sa nu fi mancat dovleac copt, macar o data, intr-o seara rece de toama sau de iarna, in compania celor dragi. Placinta cu dovleac este un desert traditional romanesc foarte gustos, consumat cu precadere in perioada rece sau in timpul posturilor religioase.