Acest aliment este esențial dacă ai peste 50 de ani!
Sardinele sunt adesea privite ca un aliment simplu și accesibil, însă sunt extrem de bogate în nutriție. Datorită conținutului lor de calciu, omega-3 și proteine de calitate, sardinele sunt un aliat esențial pentru sănătate. Fie că vrei să ai grijă de corpul tău sau pur și simplu să te bucuri de o sursă naturală de energie , acești peștișori îți vor fi prieteni. Îți vom spune mai multe :).
Oase puternice datorită sardinei
Prin consumul de sardine, în special cele conservate, furnizați organismului o cantitate semnificativă de calciu, prezent în principal în oasele fragede și comestibile. Acest mineral, care este esențial după menopauză, contribuie la acoperirea a aproximativ o treime din necesarul zilnic. Sardinele conțin fosfor și vitamina D, un duo esențial pentru stimularea asimilării calciului și menținerea densității osoase. Cu trio-ul lor câștigător de nutrienți, sardinele sunt un atu natural pentru menținerea unor oase puternice și prevenirea fragilizării acestora.
Descoperiți o rețetă pe bază de sardine:
Un cadou pentru inima și creierul tău!
Bogate în EPA și DHA omega-3, sardinele sunt unul dintre alimentele cu cele mai mari concentrații ale acestor acizi grași esențiali. O porție de 100 g conține aproape 1 g, adică aproximativ 70% din aportul zilnic recomandat. Aceste substanțe nutritive joacă un rol esențial în sănătatea cardiovasculară, contribuind la reducerea tensiunii arteriale și limitând riscul de boli precum ateroscleroza. Lipidele din sardine reduc, de asemenea, riscul de depresie și Alzheimer.
O sursă inepuizabilă de energie
Sardinele sunt o sursă excelentă de proteine. Cu aproximativ 25 g de proteine la 100 g de pește, ele acoperă o treime din necesarul zilnic, în funcție de greutate și activitate. Conținutul ridicat de vitamina B12 din proteine contribuie, de asemenea, la sinteza proteinelor, susținând creșterea și recuperarea musculară.
Alte idei pentru sănătatea dumneavoastră :
Mathieu Maggiore
Comentarii