Pentru o gustare fructata, optati pentru acesti papucei de casa cu mere.
Pas cu pas, urmati etapele de realizare explicate in scris, in fotografie, dar si in videoclip.
Piureul de mere : Spalati si descojiti merele. Taiati merele in bucati mici. Puneti-le intr-o cratita impreuna zaharul si vanilia.
Gatiti la foc mediu, amestecand ocazional. Adaugati apa daca este nevoie. Cand merele sunt foarte moi, luati de pe foc si zdrobiti ca sa obtinem o pasta omogena.
Pregatirea mererelor : Spalati si descojiti merele. Taiati merele in bucati mici. Caliti-le intr-o tigaie cu putin unt si 1 lingura de zahar brun. Luati de pe foc.
Aluatul: Desfaceți aluatul, formați cercuri cu diametrul de 12 cm. Intindeti aceste cercuri cu un sucitor pentru a leda forma ovala.
Montarea: Asezati o lingura de piurede mere pe o parte a ovalului, lasand o margine si apoi adaugati o lingura de mere calite.
Ungeti marginea aluatului cu oului batut. Îndoiti cealalta parte a aluatului si apasati ferm pentru a sigila marginile. Ungeți deasupra de ou batut si dati la frigider timp de 30 de minute.
Ungeti din nou cu ou si faceti crestaturi cu ajutorul cu un cutit.Intepati aluatul intr-o parte. Presarrati zahar brun.
Coaceti timp de 30 min la 180°C in cuptor cu convectie.