De ce sa bem apa dimineata, imediat ce ne dam jos din pat?

Apa este un nutrient esential pentru viata. Corpul nostru depinde de apa pentru fiecare reactie chimica ce are loc. Ea dizolva si transporta substantele asimilate si dezasimilate, mentine constanta concentratia sarurilor in organism si, evaporandu-se pe suprafata corpului, ia parte la reglarea temperaturii.

Este un secret cunoscut de mult ca apa bauta de indata ce te ridici din pat, adica inainte de a manca ceva, este o modalitate buna de a purifica sistemul intern. Cel mai important lucru este ca ajuta la curatirea colonului, care permite o mai buna absorbtie a substantelor nutritive din diverse alimente. Acest tratament traditional ayurvedic are multe alte beneficii, dar noi enumeram doar 5 dintre cele mai importante:

  • 5. Ajuta la cresterea absorbtiei nutrientilor: apa potabila bauta pe stomacul gol curata colonul, ceea ce face permite o mai buna absorbtie a nutrientilor;
  • 4. Creste productia de celule noi: Sangele nostru este compus din aproximativ 83% apa, in timp ce tesutul muscular slab este de aproximativ 75% apa. Consumul de apa dimineata imediat ce ne sculam din pat, contribuie la cresterea productiei de celule sangvine dar si a celulelor musculare.
  • 3. Ajuta la scaderea in greutate: Credeti sau nu, bautul dimineata a aproximativ 2 pahare de apa va stimula metabolismul organismului cu pana la 24%!
  • 2. Hidrateaza pielea din interior, facand-o mult mai tanara: Nu este o coincidenta ca apa se mai numeste si elixirul tineretii, intrucat contribuie la eliminarea toxinelor din sange, care ajuta la mentinerea hidratarii, facand pielea stralucitoare si neteda. Acest lucru va ofera un aspect mai tineresc, si-a lungul timpului, reduce vizibil semnele de imbatranire.
  • 1. Contribuie la echilibrarea sistemului limfatic. De ce? Deoarece sistemul limfatic este compus din 96% apa. Sistemul limfatic este prima linie de aparare a organismului si actioneaza ca un sistem de drenaj al corpului uman.

Stiati ca? Organismul copilului nou-nascut contine 71% apa, al adolescentului 69%, al omului matur 63%? Omul in varsta are numai 58% apa. Creierul este 85% apa. Planeta noastra contine 80% apa.