Petitchef

Tajine vegetarian

Iată un fel de tajine umplut cu legume și proteine ​​vegetale! De asemenea, un nou mod de a găti seitan, un ingredient făcut din grâu. Combinat cu năut, cartofi și morcovi, veți obține o mâncare sănătoasă și completă. Fără a uita de măsline pentru arome și migdale/fistic pentru ceva crocant. Vă lăsăm să urmați pașii acestei rețete și să ne spuneți ce părere aveți în comentarii ;-)vv

Felul principal
6 porții
20 min
2 ore
Foarte ușor

Ingrediente

6

Materiale

  • O cratiță de fontă
  • Un vas de tajine
  • O placă de tăiat
  • Un cuțit

Preparare

  • Tăiați usturoiul și ghimbirul. Tăiați ceapa și morcovii în felii subțiri. Adaugăți aceste ingrediente într-o oală împreună cu chimionul, sarea și 6 linguri de ulei de măsline. Se amestecă, se acoperă și se fierbe la foc mediu timp de 5 minute.
  • Între timp, curățați cartofii și tăiați-i bucățele.
  • Într-un vas de tajine, aranjați 2/3 din cartofi. Deasupra se adaugă amestecul în cratița de fontă precum și seitanul tăiat bucățele, năutul scurs, restul de cartofi și la final măslinele.
  • Deasupra se toarnă sucul de lămâie, 2 linguri de ulei de măsline, apa, siropul de agave și un praf de sare.
  • Închideți vasul pentru tajine și puneți-l la cuptor la 180°C timp de 1 oră. La sfârșitul acestui timp, amestecați ingredientele și puneți vasul înapoi la cuptor pentru încă 1 oră.
  • Înainte de servire se presară coriandru proaspăt și tocat, migdale tăiate și fistic decojit. Poftă bună!

Observații:

Cât timp pot păstra resturile de tagine?
Așezate într-o cutie ermetică, le poți păstra 2 zile la frigider.

Pot congela această rețetă?
Nici o problemă ! O poți dezgheța la foc mic într-o tava direct pe plita sau în cuptorul la 150°C.

Ce se întâmplă dacă nu am un vas tagine?
Puteți folosi o cratiță din fontă sau o caserolă pe care o puneți la cuptor.

Cu ce ​​pot înlocui coriandrul?
Il poți înlocui cu pătrunjel.

Cu ce ​​pot înlocui migdalele și fisticul?
Prin alte nuci precum nuci, caju sau alune.

Ce este seitanul?
Seitan este un substitut de carne vegetarian fabricat din gluten vital de grâu. Este adesea folosit în dietele vegetariene, vegane și flexitariene. Bogat în proteine ​​vegetale, seitanul are și un conținut scăzut de grăsimi.

Pot pune carne în aceasta tajine?
Da puteți înlocui seitanul și năutul cu bucățele de carne sau pește. Rumeniți-le câteva minute în amestecul de ceapă/morcov/condimente înainte de a le pune în vasul tajine și apoi la cuptor.

Poze

Tajine vegetarian
Tajine vegetarian - poza 2
Tajine vegetarian - poza 3
Tajine vegetarian - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tajine cu vită și legume
Tajine cu vită și legume
5 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2 h 30 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tajine cu chiftele
Tajine cu chiftele
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Tacos vegetarian
Tacos vegetarian
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Ragoût vegetarian
Ragoût vegetarian
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buddha bowl vegetarian
Buddha bowl vegetarian
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate Marocan Tajine sau tocanita la abur Marocan Tajine sau tocanita la abur

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează