De vorba cu “Adina's kitchen & travel”

Astazi stam de vorba cu Adriana Dumitru, unul din bloggerii nostri de top. Daca numele nu va spune nimic atunci papilele gustative vor saliva la auzirea numelui "Adina's kitchen & travel".

Adriana se descrie ca un rac incorigibil de romantic care pentru a putea fi fericit nu are nevoie de razboi, ci doar de putina liniste ca sa poata observa pacea, ca sa poata primi energia si bucuria ca poate pasi pe pamant. Iubesc animalele, ador sa citesc, sa gatesc si sa calatoresc.

De cand ma stiu am fost o capricioasa, o sclifosita...nu mancam orice. Uram monotonia din farfurie, adoram sa experimentez diferite retete culinare. Am cumparat o adevarata biblioteca de carti de bucate si toate retetele gatite de prin ele imi ies delicioase.

Adresa blogului culinar este: https://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

Adresa de Facebook este: https://www.facebook.com/adriana.dumitru.5

Cand ati descoperit pasiunea pentru gatit?

Am descoperit pasiunea pentru gatit cand eram foarte mica. Ma pierdeam in detalii lipsite de importanta care ma afectau.Incercam sa amestec cacao cu zahar si apa, vroiam o glazura, nu intelegeam de ce nu iese. Am aprofundat aceasta pasiune in momentul in care m-am casatorit. Atunci a intrat in bucataria mea simfonia de condimente si ierburi, gustul si savoarea.

Ce motive v-au determinat sa creati un blog culinar?

Am vrut sa-mi fac blog, amator, unde sa pot exprima prin scris si fotografie, pasiunile mele. Jocul de-a bucataria a inceput acum 2 ani...Am intrat intr-o aventura minunata,intr-o lume on-line cu oameni talentati de la care „am furat” retete minunate. Cred ca in spatele fiecarui blog culinar se ascunde un om si un gand bun.

Ce inseamna pentru dvs. arta culinara?

Arta culinara inseamna un nou nivel de educatie, cunoastere care m-a facut sa traiesc mai frumos, sa ma hranesc sanatos si sa citesc tot mai mult despre ea. Bucataria, pentru mine, trebuie sa se remarce prin simplitatea tehnicilor de lucru, prospetimea ingredientelor si bogatia aromelor.

Gastronomia este o poveste. A scrie despre bucate e o provocare. Sa stii sa le gatesti trebuie sa fie o adevarata arta,iar sa le gusti…ai nevoie de talent.

Care este motto–ul dvs. culinar?

Varietate si creativitate sa fie! Si verde, mult verde.

Daca ati putea sa va transpuneti intr-un preparat culinar/reteta, care ar fi acela/aceea?

Interesant. Poate o salata putin dura (crocanta), plina de prospetime, suava, aromata, misterioasa, colorata si surprinzatoare.

Care sunt ingredientele sarate si dulci preferate?

Sosul de soia si mierea de salcam.

Numiti doua ustentile culinare de care nu va puteti lipsi.

Robotul de bucatarie si paletele de silicon. Ele imi fac viata mai usoara.

Care este reteta la care sunteti de neinvins? Preparatul culinar la care nimeni nu ar putea sa va egaleze?

Am multe preparate culinare care imi ies exceptional, dar cel mai aproape de suflet mi-a ramas prima prajitura pragatita pentru sotul meu - Greta Garbo –. Ar mai fi, chiftelutele de vita si porc pe care le fac cu ochii inchisi. Cred ca pot sa fac chiftelute delicioase chiar si cu carton inmuiat.

Puteti sa impartasiti cu noi vreo experienta culinara traita alaturi de cineva drag sau de vreo personalitate?

Matusa mea facea cele mai bune placinte cu branza dulce si stafide. Era un ghid de nadejde in bucatarie. O vad invartindu-se in jurul mesei cu foile alea subtiri intinse peste un stergar mare...Puteam sa-mi fac o rochita din ele. Erau atat de gustoase...aluatul era facut din apa calduta, faina, sare si untura. Se punea umplutura si apoi rula placinta cu ajutorul stergarului. Este o reteta veche dintr-un tinut al rabdarii. Muream sa o gust. Era piesa de rezistenta a mesei langa o cana de compot de caise. Ce parfum...

Aveti vre un chef preferat? Si daca da, pentru ce il admirati?

Fara discutii, Gordon Ramsay, unul dintre cei mai apreciati maestrii bucatari din lume, al carui renume este confirmat de cele treisprezece stele Michelin primite de-a lungul timpului pentru preparatele sale excelente.

Extravagantul chef m-a cucerit cu temperamentul sau exploziv din emisiunile culinare, iar cartile lui stau la loc de cinste in biblioteca mea.


Iata doar cateva dintre deliciile culinare recomandate de Adriana Dumitru la care ne-am permis sa mai adaugam si noi cateva: