Intretinerea tacamurilor din inox

Tacamurile se numara printre obiectele de prima necesitate pentru uzul zilnic si prin urmare, necesita un tratament si o ingrijire corespunzatoare pentru a ramane mereu intrebuintabile, pentru a avea o durabilitate indelungata si pentru a-si pastra aspectul original placut.

Tacamurile din otel inoxidabil, de o calitate superioara, ar trebui sa fie complet rezistente la actiunea distrugatoare a acizilor din alimente si nici sa se pateze, chiar daca nu ar fi curatate un timp mai indelungat. Ele nu necesita vreo ingrijire speciala, pe cat posibil se vor curata imediat dupa intrebuintare prin spalare in apa calda si se vor usca si lustrui cu o carpa uscata si curata.

Tacamurile si celelalte obiecte din inox au tendinta de a capata in timp pete sau zgarieturi si prin urmare ele necesita un tratament de intretinere si curatare mai special si mai atent.

Cand cumparam tacamuri de inox, este important sa intelegem diferenta dintre calitatea inoxului 18/10 si 18/0. Cele doua specificatii sunt cifre ce ilustreaza procentajele de crom si nichel prezente in inox. Cromul este un metal dur care ajuta la sporirea duritatii produsului, iar nichelul este un element metalic argintiu care ajuta la cresterea rezistentei la coroziune.

Ca sa faceti singuri diferenta va explicam asa: Inoxul de 18/10 are 18% crom si 10% nichel in compozitie, in timp ce inoxul de18/0 contine18% crom si 0% nichel.

Iata cateva sfaturi privind intretinerea tacamurilor din inox:

  • Tacamurile trebuie spalate in cel mai scurt timp dupa utilizare pentru evitarea contactului prelungit cu alimentele.
  • Orice rest de mancare, precum sare, lamaie, otet, lapte etc. ar trebui atent curatate pentru a preveni coroziunea.
  • Dupa fiecare utilizare spalati tacamurile cu apa calda si detergent cu pH neutru.
  • Nu folositi detergent care contine clor sau sau alti solvent puternici.
  • Uscati tacamurile si depozitati-le intr-un loc uscat.
  • Nu folositi peria sau buretele de sarma pentru curatare, intrucat va zgaria suprafata tacamurilor.
  • In cazul utilizarii unei masini de spalat vase, asigurati-va ca la sfarsitul ciclului de spalare, tacamurile sunt perfect uscate, in caz contrar stergeti-le cu o carpa moale.

Intretinerea tacamurilor din inox va fi pe atat de usoara cu cat produsul este mai calitativ. Cu alte cuvinte, tacamurile inoxidabile ce prezinta aluminiu sau cupru ca nucleu vor fi mai usor de curatat, intrucat aceste materiale sunt buni conductori termici care vor preveni formarea petelor rosii.