“Saucisse de Morteau” - Carnatul de Morteau

Carnatii „Saucisse de Morteau” reprezinta un simbol a bucatariei specifice regiunii Franche-Comté, si se produc folosind doar carne de porc din regiunea Franche-Comté. Sunt afumati lent, timp de cel puțin 48 de ore, cu rumegus de conifere si ienupar in cosuri piramidale traditionale, numite tuyés.

Este un carnat nefiert puternic aromat si foarte dens, de forma cilindrica, regulata si cu un diametru de minimum 40 mm (diametrul de umplere a intestinului), produs din carne de porc.

Carnatii „Saucisse de Morteau” alaturi de carnatii „Jésus de Morteau” au avut mult timp un renume limitat la nivel local si regional. Au inceput sa fie cunoscuti si raspanditi incepand cu secolul al XVIII-lea, de negustorii si de calatorii aflati in trecere prin regiune.

Fiind afumat, se preteaza bine langa fasole, varza sau linte. De asemenea, se fac numerose salate cu acest carnat.