Semintele de canepa si beneficiile lor

Promovate de nutritionisti pentru proprietatile lor nutritive valoroase, semintele de canepa, contin toți aminoacizii esentiali, ceea ce le califica drept o sursa completa de proteine, la fel ca si carnea de pui, peste sau vita. Sunt un produs ideal in cazul vegetarienilor, inlocuind cu succes lipsa proteinelor.

Cand vorbim de canepa, ne referim la al doilea tip de Cannabis Sativa L., non- narcotic, canepa industriala cu concentratii THC mai mici de 0.3%, care nu prezinta proprietati psihoactive, comparativ cu varianta narcotica, cunoscuta si sub numele de marijuana, hasis sau tinctura de canabis care contine Δ9-Tetrahidrocanabinol (THC) in concentratii cuprinse intre 1 si 20%, suficient de ridicate incat sa manifeste o psihoactivitate.

Folosita in productia hartiei, industria textila, constructii si in numeroase produse de ingrijire personala, canepa este un aliment complex care vine cu numeroase beneficii pentru sanatate.

Semintele de canepa au un gust similar cu semintele de pin si de floarea soarelui si pot fi folosite in orice reteta. Gustul lor este placut, cu iz de nuca, putand fi consumate și simple. Pot fi consumate decorticate, ca pudra proteica sau ca faina, ori ca ulei presat la rece sau lapte de canepa. Pot fi adaugate in salate, musli, in paine, in retete de paste si orez.

Intrucat contin toti cei 9 aminoacizi esentiali in ratie favorabila, plus omega 3 si 6 si sunt puternic mineralizate, sunt considerate unul dintre cele mai complete nutritional alimente din lume.

Semintele de canepa nu au inhibitori de tripsina si nu produc alergii.

Consumul regulat de seminte de canepa, poate preveni boli precum Parkinson si Alzheimer; pot imbunatati memoria si starea de spirit prin atenuarea simptomelor de anxietate si depresie.

Consumul de seminte de canepa asigura sursa necesara de imunoglobine, necesare pentru producerea anticorpilor si intarirea sistemului imunitar.

In cazul celor care sufera de diabet, semintele de canepa sunt de ajutor deoarece pot controla nivelul de zahar.

Semintele de canepa contin o cantitate importanta de lecitina. Acest nutrient este excelent pentru constructia organelor interne (ficat, creier).

Atentie! Daca nu ati mai consumat pana acum, mancati cu grija si cresteti cantitatea in timp. Corpul trebuie sa se obisnuiasca cu orice aport de alimente noi. O cantitate sigura este de intre 3-5 linguri/zi pentru un adult si intre 3-5 lingurite/zi pentru un copil.