Sucuri din legume cu puteri vindecatoare

De ce sa consumam sucuri din legume/fructe?

  • pentru ca ajuta organismul in procesul de detoxifiere;
  • ofera organismului aportul necesar de vitamine si minerale;
  • va asigura hidratarea optima
  • ajuta sistemul imunitar slabit;
  • va protejeaza impotriva bolilor coronariene si de accident vascular cerebral;
  • consumate cu aviz de specialitate, trateaza diverse afectiuni.

Adaugarea de sucuri din fructe si legume la dieta de zi cu zi imbunatateste sanatatea noastra mentala si fizica. Cu toate acestea, multi dintre noi nu consumam zilnic cantitatile necesare si nici nu stim care sunt multiplele avantaje ale consumului de sucuri din fructe si/sau legume proaspete.

Iata cateva sucuri de legume si ce se poate trata cu ele:

  1. Sucul de sfecla rosie - continutul mare de nitrati naturali pe care il are sucul de sfecla rosie dilata vasele de sange si va este de ajutor daca aveti hipertensiune arteriala. Sucul de sfecla rosie se poate combina si cu sucul altor radacinoase, precum morcov si telina, sau mar. Sucul de sfecla rosie se consuma cu precautie, nu mai mult de un pahar pe zi.
  2. Sucul de cartof, morcov si mar - multiple beneficii: lupta impotriva dezvoltarii celulelor canceroase, detoxifiaza, ajuta tranzitul intestinal, elimina constipatia, intareste sistemul imunitar, poate vindeca ulcerul, poate preveni afectiunile grave la ficat, rinichi si pancreas.
  3. Sucul de ridiche neagra - calmeaza tusea si duce la eliminarea substantelor nocive din bronhii si plamani. Asupra sistemului nervos, ridichea neagra actioneaza ca un sedativ. Sucul de ridiche neagra mai are proprietate de a curata ficatul si rinichii de toxinele care le inunda, ajuta intestinele, stomacul si vezica biliara.
  4. Sucul de castraveti - Durerile de cap provocate de caldura si insolatie pot fi stopate cu suc de castraveti si putina lamaie. Amestecul este un foarte bun rehidratant, racoreste si diminueaza intensitatea durerilor de cap. Sucul de castraveti este un bun diuretic si da rezultate in bolile de rinichi, cum este litiaza renala.
  5. Sucul de ceapa - Poate fi considerat un adevarat panaceu in bolile respiratorii, in diabet, infectiile urinare si renale, precum si in anumite dereglari hormonale. Arteroscleroza, manifestata prin ingrosarea peretilor arterelor, poate fi combatuta cu ajutorul sucului de ceapa. Sucul de ceapa este atat de puternic, incat nu poate fi consumat decat in doze mici (maximum 50 ml pe zi) si in combinatie cu miere sau cu alte sucuri, ca de exemplu cel de morcov.
  6. Sucul de rosii - este un puternic detoxifiant si anticancerigen, distrugand celulele canceroase intr-un timp scurt, tumorile, infectiile. Sucul de rosii contine cantitati mari de vitamina A si C, vitamine stimuleaza sistemul imunitar. Un pahar de suc de rosii ofera peste 70% din necesarul zilnic de vitamina C. Sucul de rosii mai are proprietatea de a micsora vascozitatea sangelui, prin urmare reduce riscul afectiunilor vasculare, precum cardiopatia ischemica sau insuficienta cardiaca.