Topul fructelor de iarna

Fructele reprezinta in alimentatie sursa importanta de glucide, antioxidanti, fitonutrienti si vitamina C. Iarna, cand nevoia de energie este crescuta, se recomanda consumul de fructe proaspete, cat mai colorate, ca sursa de energie.
Fructele de sezon, pe langa faptul ca au in componenta lor cantitati mari de fitonutrieniti, substante de origine vegetala cu actiune benefica asupra organismului, sunt bogate in vitamine, minerale, fibre si apa.
Fructele sunt o solutie de intarire a sistemului imunitar dar si cea mai simpla modalitate de va recapata vitalitatea.
Kiwi

Kiwi este un fruct care se gaseste in magazine din octombrie pana in martie si care ofera o multime de beneficii sanatatii. Un singur fruct de kiwi contine 3 grame de fibre (majoritatea insolubile) si 76% din DZR de vitamina C, care creste contribuie la cresterea imunitatii, inclusiv rezistenta la gripa si raceala, ajuta organismul sa absoarba mai usor fierul din alimente. Contribuie la regenerarea tesutului osor si cutanat si participa la formarea colagenului, responsabil cu calitatea pielii, extrem de solicitanta in aceasta perioada.
Banana

Grapefruitul roz

Ananasul

Mandarinele

Atentie!!!
Fructele contin fructoza si trebuie consumate cu moderatie in prima parte a zilei. Consumate dupa ora 18 incetinesc metabolismul si surplusul de carbohidrati risca sa fie transformat de organism in grasime de depozit.Comentarii
Eu veream să știu ce fructe de iarnă sunt dar nu e chiar ce am căutat dar e chiar interesant.