JUMATATE din cantitatea de unt ,zaharul brun si mierea se topesc intr-o forma,apoi se aseaza in aceasta mixtura prunele taiate felii si afinele se amesteca faina cernuta,praful de copt,scortisoara si sarea intr-un castron.
Jumatatea ramasa de unt se bate spuma,apoi se adauga toata cantitatea de zahar si se bate in continuare ,apoi ouale unul cate unul,extractul de vanilie si incepem se adaugam ingredientele uscate amestecate mai sus in alternanta cu laptele .
Amestecul rezultat il punem peste fructe,destul de neregulat si nu pana in marginea formei,ca siropul ce se va forma in cuptor sa patrunda si in aluat.
Punem prajitura in cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 1 ora si 10 minute. Dupa ce o scoatem din cuptor lasam sa se raceasca in tava cam 30 de minute.
Apoi rasturnam prajitura pe un platou si ne repezim sa o mancam cu frisca.
Comentarii:
Fac si eu prajitura rasturnata si cea mai buna e cu visine
Arata foarte bine, cred ca este si buna din moment ce este cu prune.