Retete cu prune
caracterizeaza prin pulpa carnoasa, zemoasa, si de culoare diferita, de la galben la nuante de albastru, in functie de soi. La noi sunt cunoscute din vremuri stravechi pentru consumul lor in stare uscata, folosite la prepararea mancarurilor de post (mancarea de prune uscate sau orezul cu prune uscate). Totusi prunele se consuma crude, cu coaja cu tot si sunt recunoscute pentru proprietatile digestive. Cele mai parfumate deserturi sunt sub forma compoturilor, marmeladelor si gemurilor de prune cu sau fara nuca, intrebuintate la diferite prajituri sau tarte, ori servite simplu cu paine prajita si unt la micul dejun. Iata ce puteti pregati din sau cu prune: prajitura marmorata cu prune si crema de branza, galuste rapide cu prune, tarta cu prune, sau cautati reteta preferata pesite-ul nostru.

Tarta aromata cu prune

Tarta cu prune uscate fara gluten si fara lactoza

Tajine cu miel si prune uscate

Tarta rasturnata cu prune mirabelle

Prepelite cu prune

Negresa de post - petitchef

Gem de prune facut in casa

Blanc manger coco

Tuica de pruna de varatec si de cetatuia cu melisa si cu schinduc

Prajitura cu coca rasa si gem de prune

Galuste de cartofi cu prune (gomboti cu prune)

Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

Compot de prune

Găluște rapide cu prune

Cornulete cu gem de prune si nuca (reteta video)

Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

Prajitura cu gem de prune

Galuste cu prune

Prajitura cu prune

Prăjitură cu prune și brânză

Briose de post cu dulceata de prune

Prajitura de post cu gem de prune si glazura de zahar

Prajitura rasturnata cu prune si afine
