Este un arbust mic, stufos, ramuros, dar ceea ce il face renumit sunt fructele sale, afinele. Va puteti da seama daca afinele sunt coapte doar daca au o culoare albastru inchis si au gust dulce, cu o oarecare aciditate. In bucatarie le veti intalni in preparate dulci sub formadulceturilor, sau in diverse prajituri cu afine si branza, torturi cu multe fructe, clatite de post umplute cu dulceata de afine, tarte cu afine sau va puteti racori vara cu o delicioasa inghetata de afine.
Afinele incep sa fie disponibile incepand cu sfarsitul lunii iunie si pana in august, sa zicem un septembrie mai bland. Daca doriti sa va bucurati de textura, gustul si proprietatile lor, este timpul sa va ganditi cand sa le recoltati sau sa va faceti provizii.
Afinele sunt unele dintre cele mai bogate alimente antioxidante din lume. Antioxidantii sunt necesari pentru viata si au rolul de a lupta impotriva bolilor de inima si chiar a cancerului. Afinele sunt, de asemenea, considerate a fi de ajutor in imbunatatirea functiei...