Fructul kiwi este usor de remarcat: are forma ovala, o culoare maronie, plin de puf. Miezul este verde, cu seminte negre si are o aroma dulce acrisoara. Kiwi contine foarte multa vitamina C, vitamina E, vitamina B2, B3, vitamina A, acizi organici si fibre. Se consuma sub forma de suc natural sau ca atare: fie il taiati pe jumatate si mancati direct din coaja cu ajutorul unei lingurite, fie il decojiti si apoi il mancati. Puteti face: un cocktail de kiwi, un shake de kiwi si banane, dulceata de kiwi, salata persana de fructe sau il puteti folosi ca decor la diferitele torturi cu frisca.
Multi dintre noi ne aducem aminte prea rar ca trebuie sa mai consumam fructe, in starea lor naturala. Astazi procesarea alimentelor a ajuns la cel mai inalt nivel si credem ca, daca am baut un suc la cutie sau sticla „fara conservanti si coloranti” ne-am luat portia...
Numit initial «agris chinezesc» sau «coacaz chinezesc» si mai tarziu «piersica insorita», a fost redenumit kiwi dupa nativii din Noua Zeelanda, dupa pasarea lor nationala. Exista peste 400 de soiuri de kiwi, iar arbustul de kiwi este asemanator cu vita-de-vie, putand...