Kuglof de iarn?
Ingrediente:250 g unt la temperatura camerei
250 g zah?r
2 plicuri de zah?r vanilat
6 ou?
zah?r pudr? pentru ornate
coaja ras? de la o l?mâie
50 g nuci / migdale m?run?ite (nu m?cinate)
ulei?i pemet pentru tapetat forma de kuglof
Preparare:Untul se freac? bine cu zah?rul ?i zah?rul vanilat.
Se adaug? ou?le unul câte unul ?i se freac? bine, pân? se tope?te zah?rul.
Se încorporeaz? treptat f?ina, praful de copt, laptele ?i l?mâia, pân? se ob?ine un aluat omogen; dup? care se adaug? stafidele, caisele, smochinele t?iate marunt ?i nucile / migdalele marun?ie, nu m?cinate.
Forma de kuglof se unge cu ulei ?i se tapeteaz? din bel?ug cu pesmet.
Se înc?lze?te cuptorul la foc potrivit.
Se pune compozi?ia în forma de copt ?i se pune în cuptorul încins ?i se coace la foc potrivit pentru aproximativ 50 de minute.
Dup? ce se scoate din cuptor, se las? la r?cit, dup? care se scoate din form? ?i se pudreaz?.
Sfat:Acest cozonac nu doar c? este delicious dar poate servi ?i ca un foarte decorative cadou de s?rb?tori, dac? suntem invita?i la cineva.
Ultimele articole