Petitchef

Mantou - Gogo?i chineze?ti g?tite în aburi

Mantou - Gogo?i chineze?ti g?tite în aburi

MantouAcum câteva zile am dat o rait? la magazinele chineze?ti din Dragonul Ro?u 1 ?i 2. Printre alte diverse ingrediente am cump?rat o cutie cu mantou congelate.

Mantou este echivalentul chinezesc al pâinii occidentale. Sunt foarte populare în nordul ??rii, unde orezul este privit ca un aliment scump. Se consum? la micul dejun, sau ca gustare. Pot fi simple, ca cele luate de mine, sau cu diverse umpluturi.

V? dau mai jos ?i re?eta, pentru c? se prepar? destul de u?or. Bineîn?eles, este doar o re?et? de baz?, pute?i fi creativi ?i s? v? crea?i propriile variante.

Buc?t?rie: chinezeasc?

Dificultate: u?or

Cantitate: 24 buc??i

Timp de preparare: 3 ore

Timp de g?tit: 20 minute

Ingrediente:

1 lingur? de zah?r

2 linguri?e de drojdie uscat?

300 ml ap? cald?

450 g f?in? care cre?te singur?

f?in?, pentru pres?rat

2 linguri de sos de soia light

1 lingur? de sos de soia dark

2 linguri de vin de orez

2 linguri?e de ulei brun de susan

Instruc?iuni:

Se dizolv? zah?rul ?i drojdia în ap? c?ldu?? ?i se las? 5 minute, pân? ce mixtura se face spumoas?. Se cerne f?ina într-un castron, apoi se adaug? treptat, amestecând, mixtura de drojdie; se ob?ine un aluat ferm. Se fr?mânt? 5 minute, apoi se acoper? cu un prosop umed ?i se las? la crescut, într-un loc cald, circa 90 de minute.

Între timp se prepar? dipul amestecând într-un castronel sosurile de soia cu vin de orez ?i cu ulei brun de susan.

Se fr?mânt? 5 minute aluatul pe o suprafa?? plan?, pres?rat? cu f?in?, apoi se ruleaz? ca un cârnat mare. Se taie în 24 de por?ii. Se g?tesc gogo?ile într-un steamer circa 20 de minute. Se servesc fierbin?i, înmuiate în dipul preparat mai sus.

Sfaturi:

Se poate improviza un steamer folosind un… wok. Se pune în wok un gratar metalic pe care se a?az? sita de bambus. Se pun în sit? gogo?elele ?i, când apa d? în clocot, se mic?oreaz? flac?ra cât s? men?in? apa bolborosind u?or ?i se acoper? wok-ul cu capacul s?u. Aburul va g?ti gogo?elele mantou.

Dac? nu ave?i vin de orez, folosi?i un amestec de p?r?i egale de vin alb cu brandy, sau doar vin alb.










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sos de unt de arahide, perfect pentru salate
Sos de unt de arahide, perfect pentru salate
1 porții
1 min
Foarte ușor
Rețetă Chiftelute vegetariene de seitan in sos de rosii
Chiftelute vegetariene de seitan in sos de rosii
3 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sos mousseline
Sos mousseline
4 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sos grecesc de iaurt, castraveți și ceapă
Sos grecesc de iaurt, castraveți și ceapă
2 porții
3 min
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează