Petitchef

Mantou - Gogo?i chineze?ti g?tite în aburi

Mantou - Gogo?i chineze?ti g?tite în aburi

MantouAcum câteva zile am dat o rait? la magazinele chineze?ti din Dragonul Ro?u 1 ?i 2. Printre alte diverse ingrediente am cump?rat o cutie cu mantou congelate.

Mantou este echivalentul chinezesc al pâinii occidentale. Sunt foarte populare în nordul ??rii, unde orezul este privit ca un aliment scump. Se consum? la micul dejun, sau ca gustare. Pot fi simple, ca cele luate de mine, sau cu diverse umpluturi.

V? dau mai jos ?i re?eta, pentru c? se prepar? destul de u?or. Bineîn?eles, este doar o re?et? de baz?, pute?i fi creativi ?i s? v? crea?i propriile variante.

Buc?t?rie: chinezeasc?

Dificultate: u?or

Cantitate: 24 buc??i

Timp de preparare: 3 ore

Timp de g?tit: 20 minute

Ingrediente:

1 lingur? de zah?r

2 linguri?e de drojdie uscat?

300 ml ap? cald?

450 g f?in? care cre?te singur?

f?in?, pentru pres?rat

2 linguri de sos de soia light

1 lingur? de sos de soia dark

2 linguri de vin de orez

2 linguri?e de ulei brun de susan

Instruc?iuni:

Se dizolv? zah?rul ?i drojdia în ap? c?ldu?? ?i se las? 5 minute, pân? ce mixtura se face spumoas?. Se cerne f?ina într-un castron, apoi se adaug? treptat, amestecând, mixtura de drojdie; se ob?ine un aluat ferm. Se fr?mânt? 5 minute, apoi se acoper? cu un prosop umed ?i se las? la crescut, într-un loc cald, circa 90 de minute.

Între timp se prepar? dipul amestecând într-un castronel sosurile de soia cu vin de orez ?i cu ulei brun de susan.

Se fr?mânt? 5 minute aluatul pe o suprafa?? plan?, pres?rat? cu f?in?, apoi se ruleaz? ca un cârnat mare. Se taie în 24 de por?ii. Se g?tesc gogo?ile într-un steamer circa 20 de minute. Se servesc fierbin?i, înmuiate în dipul preparat mai sus.

Sfaturi:

Se poate improviza un steamer folosind un… wok. Se pune în wok un gratar metalic pe care se a?az? sita de bambus. Se pun în sit? gogo?elele ?i, când apa d? în clocot, se mic?oreaz? flac?ra cât s? men?in? apa bolborosind u?or ?i se acoper? wok-ul cu capacul s?u. Aburul va g?ti gogo?elele mantou.

Dac? nu ave?i vin de orez, folosi?i un amestec de p?r?i egale de vin alb cu brandy, sau doar vin alb.










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de castraveti cu sos de iaurt
Salata de castraveti cu sos de iaurt
2 porții
5 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pesto de fistic, sos ușor și gustos
Pesto de fistic, sos ușor și gustos
20 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Sparanghel cu sos mousseline
Sparanghel cu sos mousseline
2 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi dulci copți cu sos ușor skyr
Cartofi dulci copți cu sos ușor skyr
6 porții
1 oră
Foarte ușor
3.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează