Petitchef

Mantou - Gogo?i chineze?ti g?tite în aburi

Mantou

Acum câteva zile am dat o rait? la magazinele chineze?ti din Dragonul Ro?u 1 ?i 2. Printre alte diverse ingrediente am cump?rat o cutie cu mantou congelate.

Mantou este echivalentul chinezesc al pâinii occidentale. Sunt foarte populare în nordul ??rii, unde orezul este privit ca un aliment scump. Se consum? la micul dejun, sau ca gustare. Pot fi simple, ca cele luate de mine, sau cu diverse umpluturi.



V? dau mai jos ?i re?eta, pentru c? se prepar? destul de u?or. Bineîn?eles, este doar o re?et? de baz?, pute?i fi creativi ?i s? v? crea?i propriile variante.

Buc?t?rie: chinezeasc?

Dificultate: u?or

Cantitate: 24 buc??i

Timp de preparare: 3 ore

Timp de g?tit: 20 minute

Ingrediente:

1 lingur? de zah?r

2 linguri?e de drojdie uscat?

300 ml ap? cald?

450 g f?in? care cre?te singur?

f?in?, pentru pres?rat

2 linguri de sos de soia light

1 lingur? de sos de soia dark

2 linguri de vin de orez

2 linguri?e de ulei brun de susan

Instruc?iuni:

Se dizolv? zah?rul ?i drojdia în ap? c?ldu?? ?i se las? 5 minute, pân? ce mixtura se face spumoas?. Se cerne f?ina într-un castron, apoi se adaug? treptat, amestecând, mixtura de drojdie; se ob?ine un aluat ferm. Se fr?mânt? 5 minute, apoi se acoper? cu un prosop umed ?i se las? la crescut, într-un loc cald, circa 90 de minute.

Între timp se prepar? dipul amestecând într-un castronel sosurile de soia cu vin de orez ?i cu ulei brun de susan.

Se fr?mânt? 5 minute aluatul pe o suprafa?? plan?, pres?rat? cu f?in?, apoi se ruleaz? ca un cârnat mare. Se taie în 24 de por?ii. Se g?tesc gogo?ile într-un steamer circa 20 de minute. Se servesc fierbin?i, înmuiate în dipul preparat mai sus.

Sfaturi:

Se poate improviza un steamer folosind un… wok. Se pune în wok un gratar metalic pe care se a?az? sita de bambus. Se pun în sit? gogo?elele ?i, când apa d? în clocot, se mic?oreaz? flac?ra cât s? men?in? apa bolborosind u?or ?i se acoper? wok-ul cu capacul s?u. Aburul va g?ti gogo?elele mantou.

Dac? nu ave?i vin de orez, folosi?i un amestec de p?r?i egale de vin alb cu brandy, sau doar vin alb.









Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Peste alb invetit in macris si gatit pe aburi
Peste alb invetit in macris si gatit pe aburi
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Spaghete cu bacon si sos de smantana cu cascaval
Spaghete cu bacon si sos de smantana cu cascaval
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Spaghete cu ciuperci, piept de pui si sos de rosii
Spaghete cu ciuperci, piept de pui si sos de rosii
2 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Somon, cu sos de rodii, rosii uscate si ciuperci
Somon , cu sos de rodii, rosii uscate si ciuperci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: