Petitchef

Mere in halat

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
6 mere
2 oua
2 linguri de zahar
2 linguri de ulei
100 ml. apa
200 g. faina
1 fiola rom
1 plic zahar vanilat
1/2 lingurita scortisoara
un praf de sare
ulei pentru prajit
zahar pudra vanilat pentru pudrat la final


Mod de preparare: Separati ouale, bateti albusul spuma cu un praf de sare. Mixati galbenusurile, zaharul, scortisoara, zaharul vanilat si adaugati in continuare apa si uleiul. Faina o adaugati la sfarsit cu lingura, alternand cu albusul spuma. Inlaturati cotorul si coaja de la mere si le taiati rondele. Picurati peste ele fiola de rom, le dati prin aluat si le prajiti in ulei incins pe ambele parti. Le scoateti pe hartie absorbanta si le pudrari cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mere coapte cu scortisoara
Mere coapte cu scortisoara
4 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Mere caramelizate
Mere caramelizate
2 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gustare cu iaurt de cocos, mere, kiwi si nuci
Gustare cu iaurt de cocos, mere, kiwi si nuci
1 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Beneficiile otetului de mere Beneficiile otetului de mere

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: