Word of warning: frumusetea asta e asa buna ca provoaca dependenta... si niste reactii violente in caz ca incercati sa luati farfuria de la gura fericitului care se infrupta din ea (asa cum am patit eu cu Ioana). Dar zau ca e tare, tare buna, asa ca o inteleg pe Ioana :p
Nici nu-i greu de facut: am batut
4 albusuri spuma, am adaugat, pe rand
8 linguri de zahar,
1 lingura de cacaosi
una de otetsi am mai batut pana s-a dizolvat tot zaharul. Am turnat-o in tava de tort acopetita cu hartie pergament si am copt-o in cuptorul incins la
150 gradetimp de
40 de minute.
(Daca vrei sa obtineti o bezea tare si uscata, lasati-o sa se raceasca in cuptor, cu usa inchisa. Mie imi place sa fie mai chewy bezeaua, asa ca am scos-o din cuptor si am lasat-o sa se raceasca la temperatura camerei.)In timpul asta am facut crema: am topit pe foc mic
100g ciocolata amaruiecu
100ml smantana dulcesi
2 pliculete de cafea instant. Am lasat-o apoi sa se raceasca un pic si, separat am amestecat
200g crema de branzacu
2 linguri de smantana lichidasi
2 linguri de zahar.
Am picurat pe blatul de bezea jumatate din ciocolata topita, apoi am distriubuit relativ uniform crema de branza peste, si am turnat restul de ciocolata on top of that. Am facut niste desene psihedelice cu varfuf unui cutit peste, cat sa obtin un efect marmotat ;)
(imi place la nebunie cand am ocazia sa folosesc cuvantul "psihedelic" :)) Ultimul pas: un pic de nuca tocata presarata deasupra! Hello, gorgeous!
There you have it: perfecta, mustind in ciocolata, cu o aroma incredibila de cafea, crocanta si delicioasa... Ce s-ar alege de noi daca nu ar exista ciocolata? Hmm... am fi mai slabi probabil?! Dar ce folos?..
As God is my witness, I wil never go hungry for this again!
Comentarii:
Care este diferenta dintre smintina dulce si smintina lichida?(eu locuiesc in irlanda si aici este numai cream)