Aceasta poza a starnit un interes deosebit pentru unul din prietenii mei cu care corespondez pe teme culinare: Emanuel Ciocu, cel ce scrie pe siteul www.cevabun.ro toate bunataturile din lume!
Si iata prima reactie din partea lui: auzi, ce sunt animalele portocalii de pe facebook? homari fierti?
Normal ca raspunsul meu este: Raci fierti!
Imediat primesc si replica: Dumnezeule! Asa mari?!?! De unde? Cand? Nu am vazut niciodata raci asa mari. Am banuit ca asta sunt ca erau prea multi, dar imi era frica sa ma gandesc ca sunt asa mari.:)
Si normal ca, raspunsul unui pescar ar fi fost oricum in nota: Pai unde sa vezi asa ceva? La supermarket? haha!
Pescuiti de noi, cu blana de oaie, pe lacul Sinoe!
Pe aia mici ii aruncam inapoi in apa, ca sa-i mancam anul urmator!
Ca d-aia suntem pescari!
Si uite asa, mi-a venit ideea sa va prezint reteta de raci fierti ca sa va bucurati de bunatatile naturii la nivel maxim.
Dupa ce pescuim racii, in functie de modalitatea lui de prindere, ar fi bine sa se controleze toti racii pe care vrem sa-i pregatim, sa fie mari si sanatosi.
Se pune la fiert o oala cu apa si se potriveste sa fie cat sa cuprinda toti racii. In general, la 4 litri de apa se pune o lingura de sare grunjoasa.
In apa fierta se pun cativa catei de usturoi, o fruza doua de dafin si patrunjel. Se fierbe apa la foc iute. Cand apa incepe sa clocoteasca, se arunca in ea racii pe care i-am spalat inainte in cateva ape.
Din momentul in care au dat primul clocot, se tine pe foc circa 5 minute, nu mai mult, pana cand racii s-au colorat in culoarea rosie.
Lasati racii sa se raceasca in apa in care s-au fiert!
Puteti sa-i serviti si cu mujdei de usturoi, dupa preferinta fiecaruia. Reamintesc ca aceasta carne de raci este dulce!!!
Comentarii:
Simplu si gustos
BUne
Pt cine n-a gatit niciodata raci si vrea sa incerce e nevoie de mai multe detalii
Super
Dumnezeule...cat sunt de buni....si cat ii duc dorul
Nu-i deloc r?u s? folosim ?i 2-3 cartofi,piper câteva boabe ?i pu?in piper praf, ceap? (solzi?ori)?i vinvin