Petitchef

Scones cu stafide

Scones cu stafide Cine se trezeste sambata de dimineata, face scones :) In 5 minute faci aluatul, 15 minute stau la cuptor, super schema.
Cum toata saptamana n-am avut timp sa ma gandesc ce o sa mai gatesc maine la Bacania Veche, azi dimineata (foarte dimineata pentru ca m-am trezit la 6 ffs), m-am sucit si m-am invartit pana am pus-o de niste scones - un fel de turtite pe care britanicii le mananca cu ceai, eventual cu unt si dulceata on top. (Btw, am citit ca piata de scones din UK valora 67 milioane de lire sterline in 2005, deci tre' sa fie ceva de capul lor). Ofc, se pot face si scones sarate - cu branza, ceapa, bacon, deci de porc :D

Eu am inceput cu ceva lejer. Scones cu stafide. Am amestecat275g de fainacu 3 lingurite depraf de copt(cam un plic) si o jumatate de lingurita de sare. Am luat unt de la frigider - 65 de grame - si l-am taiat in cubulete, apoi l-am mixat cu faina (puteti face asta si la robot). Peste toate astea am aruncat si 50g destafide. In alt bol am batut un ou cu 40g dezahar, apoi am adaugat 150ml de smantana dulce(30%). Am incorporat in faina si gata a fost aluatul.Photobucket
Pe care l-am intins pe o suprafata pudrata cu faina. Foaia rezultata tre' sa fie groasa cam de 3 cm. Photobucket
Dupa care am taiat forme rotunde cam de 5cm diametru (puteti folosi un pahar), le-am pus in tava pe o foaie de copt si au intrat 15 minute la cuptorul incins la 220 de grade, ca apoi sa iasa umflate, pufoase si rumene.Photobucket
Unii mai putin insomniaci au avut parte de breakfast in bed, cu scones calde, unt si dulceata de zmeura.Photobucket
Cu ceilalti ma vad maine la Bacanie, ca o sa fac si acolo o tura-doua ;)








Comentarii:

04/05/2013

Foarte bune si delicioase
bbbbbbbbrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaavvvvvvvvvvvvvvvvooooooooo

(0) (0) Abuz
16/03/2013

Foarte buna reteta am facuto la scoala in anglia sia a fost foarte buna asa ca am incercat sii acasa cu mama si fratele meu

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Batoane energice de cereale
Batoane energice de cereale
12 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Granola de casa
Granola de casa
5 porții
17 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu stafide si rom
Tort cu stafide si rom
4 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Clatite brasovene cu branza dulce si stafide
Clatite brasovene cu branza dulce si stafide
2 porții
45 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează