Petitchef

Smoara - omleta banateana


reteta este o derivatie a omletei clasice,la sat fiind in vacante toate ziua mancam oua,ba ochiuri,ba caigana,ba fierte,ba omleta,ba smoara,pe atunci o faceam doar cu lapte si faina sau cu sunca si branza,e un fel de pizza omleta,sau clatite aperitiv,se poate denumi in fel si chip,e ideala ptr cina sau pe platouri aperitiv avem nevoie de : 100 gr.sunca presata,100 gr.salam uscat,50 grame branza telemea, gogosari murati (de la Alynusa ),2 oua, 50 ml.lapte,5 linguri faina si condimente : sare,piper,oregano si busuioc.

se formeaza un aluat ca cel de clatite cu mere din care se ia cu lingura si se prajesc in ulei.















Comentarii:

Iosif, 23/10/2018

Șmoară nu este o omleta ci un desert, iar caigana la care faci referire este gaigană.... ești praf!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Articole conexe

Cine nu stie sa faca o omleta? Cine nu stie sa faca o omleta? Frittata sau omleta italiana Frittata sau omleta italiana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: