Petitchef

Smoara - omleta banateana

Smoara - omleta banateana
reteta este o derivatie a omletei clasice,la sat fiind in vacante toate ziua mancam oua,ba ochiuri,ba caigana,ba fierte,ba omleta,ba smoara,pe atunci o faceam doar cu lapte si faina sau cu sunca si branza,e un fel de pizza omleta,sau clatite aperitiv,se poate denumi in fel si chip,e ideala ptr cina sau pe platouri aperitiv avem nevoie de : 100 gr.sunca presata,100 gr.salam uscat,50 grame branza telemea, gogosari murati (de la Alynusa ),2 oua, 50 ml.lapte,5 linguri faina si condimente : sare,piper,oregano si busuioc.
se formeaza un aluat ca cel de clatite cu mere din care se ia cu lingura si se prajesc in ulei.









Comentarii:

Iosif, 23/10/2018

Șmoară nu este o omleta ci un desert, iar caigana la care faci referire este gaigană.... ești praf!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Articole conexe

Frittata sau omleta italiana Frittata sau omleta italiana Cine nu stie sa faca o omleta? Cine nu stie sa faca o omleta?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!


Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează