Petitchef

Taitei dan dan ???

Taitei dan dan ???
Revin dupa o mica pauza de blog, nu pentru ca am fost absenta, chiar m-am plimbat destul de mult pe bloguri, insa am avut ceva probleme la postare, sper ca nu le-ati avut si voi. Ma refer la incarcarea pozelor in pagina de editare. Am revenit la o versiune mai veche, desi nu este cea de dinainte, ci una chiar mai veche. Mi se pare asa aiurea caci nici nu stiu cum o sa iasa paginatia...in fine....sarim peste toate astea si trecem la un fel de mancare chinezesc, pe cat de simplu, pe atat de gustos. Mai intai de toate tin sa spun ca in China, o portie din astfel de mancare costa mai putin de 1 dolar! Este mancarea de baza a chinezului, dar este satioasa, caci uneori tine in loc si de felul 1 si de felul 2. Cat am stat in Shanghai, nu prea am servit acest tip de supa-mancare deoarece mi se parea ca nu arata grozav si ca nici la gust nu poate fi fenomenala. Pana cand am aflat ca de fapt, poti alege singur cum sa-ti faci aceasta supa: cu carne, fara carne, cu supa de pui sau de vita, cu mai multi sau mai putini taitei, cu legume la alegere, iute sau nu, condimente de care doresti si cate doresti...deci...da! asta e unul dintre putinele feluri de mancare unde poti sa pui in bolul de servit cam ce doresti!
Si cum, intr-o zi in China mi-am ales singura ingredientele pentru supa de taitei, am realizat ca de fapt sunt chiar buni si satiosi. Am ales urmatoarele (cantitatea de ingrediente poate varia):
*taitei din faina de grau

*o mana de spanac

*cateva bucatele de friptura din carne de porc

*supa de pui

*sos de soia light

*sos de soia dark

*ulei de ardei

*ulei de susan

*1 ardei iute

*1 catel de usturoi

*1 bucata de ghimbir

*sare, zahar, piper
Un tip de taitei chinezesti din faina de grau ar fi acesta, arata precum spaghetele obisnuite, dar sunt mult mai subtiri:

Direct in bolul in care vom servi taiteii punem ingredientele, incepand cu condimentele si sosurile. Eu am inceput cu uleiul de ardei iute si sosul de soia

apoi ghimbirul si usturoiul

am fiert taiteii in apa, si i-am pus peste sosuri si condimente, apoi am scufundat intr-o oala cu apa fiarta frunzele de spanac. Supa de pui am incalzit-o si am turnat-o peste taitei

am asezat apoi si frunzele de spanac fierte

friptura de porc am taiat-o bastonase mici, si am asezat-o deasupra spanacului

deasupra am mai pus cateva bucatele de ardei iute uscat si...cam asta a fost.

deloc complicat, tare bun!



Pofta buna!

(as fi pus mai multe poze, insa treaba cu incarcatul lor m-a terminat psihic :(










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Cum sa faci taitei de casa! Cum sa faci taitei de casa!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!


Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează