Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Ceai de catina

De Bucataria-marea aventura
(4.26/5 - 38 voturi)

2 comentarii

                                         

Pentru a obtine ceaiul de catina,

punem fructele la uscat si apoi

le macinam cu rasnita de cafea.

De asemenea, ceaiul se poate obtine

si din pulpa ramasa de la fructele

folosite la  siropul de catina. 

Pudra obtinuta se pastreaza

in borcane inchise.

Pulpa si fructele de catina se pun la uscat

in loc cald si ferit de umezeala.

Nu se usuca direct in soare. 

Se pot usca si in cuptorul fierbinte

al aragazului, cu focul oprit.

Asezate pe o tava ,se lasa in cuptor

pana cand acesta se raceste.

Se scot, se incinge din nou cuptorul

si se introduce din nou tava .

Se repeta operatiunea de mai multe ori

pana cand fructele se stafidesc

si se usuca  bine.

Pentru informatii despre catina , proprietatile ei si ce putem obtine din ea  puteti

cititi  in celelalte posturi  ale mele  : 

Dulceata de catina   si   Sirop de catina.                                       

                  

CEAIUL  DE  CATINA  SE  OBTINE  ASTFEL :

 

O  lingurita de pulbere se opareste cu o cana de apa clocotita.

Se lasa sa infuzeze, se strecoara, se indulceste cu miere, apoi se savureaza.

Pentru o aroma si mai deosebita se pot adauga feliute de lamaie.

Este un ceai foarte bun, usor acrisor  ,care poate inlocui cu succes, ceasca de cafea din ziua respectiva. Si asta, datorita proprietatilor sale revigorante si foarte energizante.

                                     

                                      





Printează pagina
De Bucataria-marea aventura (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Super gustos

4 / 5

En francais....mais pour quoi????


Rețete inrudite


Articole conexe

Merele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Fresh de pepene galben

Fresh de pepene galben
dezgustător
delicios