Căutați o idee pentru un desert festiv? Aceste verrine în stil Mont Blanc cu cremă de castane sunt pur și simplu irezistibile! Imaginați-vă straturi de cremă netedă care combină mascarpone și cremă de castane... Fiecare lingură este ca un nor, cu un pic de meringue deasupra pentru un efect wow! Pentru că da, totul arată mai elegant într-o verandă, nu-i așa ;-)
Începeți prin a face bezelele: Bateți albușul cu puțin zahăr până când devine spumos. Continuați să bateți, adăugând zahărul puțin câte puțin, până când obțineți o consistență groasă, în formă de cioc de pasăre.
Se transferă amestecul într-o pungă de patiserie prevăzută cu un vârf canelat.
Se poșează bezele mici pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 120°C timp de 1 oră și 15 minute. Se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit.
Crema: Puneți smântâna, mascarpone, pișcoturile și bolul în congelator timp de 15 minute. Apoi se pun ingredientele în bolul cu vanilie și crema de castane.
Se bate până se întărește.
Garnitura: Se amestecă crema de castane și zahărul pudră.
Se fărâmițează câteva meringues și se pun firimiturile pe fundul verrinelor.
Se pune crema într-o pungă și se înmoaie în verrine până la centru.
Se rup pișcoturile în treimi și se înmoaie în lapte chiar înainte de a le așeza deasupra cremei cu aproximativ 1/2 linguriță de cremă de castane.
Se acoperă cu smântână.
Se pune amestecul de topping (cremă de castane + zahăr pudră) într-o pungă de patiserie și se taie o mică deschidere în pungă. Se poșează amestecul în spirală peste partea de sus a verrinei.
Se decorează vârfurile verrinelor cu miez de bezea și cu o mică bezea în centru.
Se dă la rece timp de 3 ore înainte de servire. Și iată, este gata!
Cât timp se păstrează verrinele în stil Mont Blanc? Le puteți păstra timp de 3 zile în frigider. Dacă le pregătiți în avans, adăugați chipsurile de meringue și meringue-ul deasupra chiar înainte de servire.
Cu ce pot înlocui crema de castane? O puteți înlocui cu orice cremă tartinabilă.
Ce pot folosi în loc de meringue? Aici, am preparat meringue de casă. Puteți folosi meringue gata preparate. Sau înlocuiți-le cu biscuiți sfărâmați, de exemplu.
Cât piure de castane trebuie să cumpăr pentru a face această rețetă? Va trebui să cumpărați cel puțin 150 g de cremă de castane pentru a face această rețetă.