Petitchef

Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane

Căutați o idee pentru un desert festiv? Aceste verrine în stil Mont Blanc cu cremă de castane sunt pur și simplu irezistibile! Imaginați-vă straturi de cremă netedă care combină mascarpone și cremă de castane... Fiecare lingură este ca un nor, cu un pic de meringue deasupra pentru un efect wow! Pentru că da, totul arată mai elegant într-o verandă, nu-i așa ;-)

Desert
6 porții
20 min
3 h 15 m
1 h 15 m
Foarte ușor

Ingrediente

6

Meringue:

Umplutura:

Garnitura:

Materiale

  • 6 borcane de sticlă de 100 ml
  • 1 mixer electric
  • pungi de patiserie
  • vârf canelat
  • hârtie rezistentă la grăsimi

Preparare

  • Etapa 1 - Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane
    Începeți prin a face bezelele:
    Bateți albușul cu puțin zahăr până când devine spumos.
    Continuați să bateți, adăugând zahărul puțin câte puțin, până când obțineți o consistență groasă, în formă de cioc de pasăre.
  • Etapa 2 - Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane
    Se transferă amestecul într-o pungă de patiserie prevăzută cu un vârf canelat.
  • Etapa 3 - Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane
    Se poșează bezele mici pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
  • Etapa 4 - Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane
    Se coace în cuptorul preîncălzit la 120°C timp de 1 oră și 15 minute.
    Se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit.
  • Etapa 5 - Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane
    Crema:
    Puneți smântâna, mascarpone, pișcoturile și bolul în congelator timp de 15 minute.
    Apoi se pun ingredientele în bolul cu vanilie și crema de castane.
  • Etapa 6 - Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane
    Se bate până se întărește.
  • Etapa 7 - Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane
    Garnitura:
    Se amestecă crema de castane și zahărul pudră.
  • Etapa 8 - Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane
    Se fărâmițează câteva meringues și se pun firimiturile pe fundul verrinelor.
  • Etapa 9 - Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane
    Se pune crema într-o pungă și se înmoaie în verrine până la centru.
  • Etapa 10 - Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane
    Se rup pișcoturile în treimi și se înmoaie în lapte chiar înainte de a le așeza deasupra cremei cu aproximativ 1/2 linguriță de cremă de castane.
  • Etapa 11 - Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane
    Se acoperă cu smântână.
  • Etapa 12 - Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane
    Se pune amestecul de topping (cremă de castane + zahăr pudră) într-o pungă de patiserie și se taie o mică deschidere în pungă.
    Se poșează amestecul în spirală peste partea de sus a verrinei.
  • Etapa 13 - Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane
    Se decorează vârfurile verrinelor cu miez de bezea și cu o mică bezea în centru.
  • Etapa 14 - Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane
    Se dă la rece timp de 3 ore înainte de servire. Și iată, este gata!

Observații:

Cât timp se păstrează verrinele în stil Mont Blanc?
Le puteți păstra timp de 3 zile în frigider. Dacă le pregătiți în avans, adăugați chipsurile de meringue și meringue-ul deasupra chiar înainte de servire.

Cu ce pot înlocui crema de castane?
O puteți înlocui cu orice cremă tartinabilă.

Ce pot folosi în loc de meringue?
Aici, am preparat meringue de casă. Puteți folosi meringue gata preparate. Sau înlocuiți-le cu biscuiți sfărâmați, de exemplu.

Cât piure de castane trebuie să cumpăr pentru a face această rețetă?
Va trebui să cumpărați cel puțin 150 g de cremă de castane pentru a face această rețetă.


Rețete inrudite

YouTube

Clapon cu castane


Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane
Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane - poza 2
Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane - poza 3
Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane - poza 4
Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane - poza 5
Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane - poza 6
Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane - poza 7
Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane - poza 8

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pahare în stil banoffee, pentru fanii de banane și caramel
Pahare în stil banoffee, pentru fanii de banane și caramel
4 porții
1 h 23 m
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Castane prăjite la air fryer
Castane prăjite la air fryer
3 porții
14 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2 h 35 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Sarlota in stil tiramisu fara oua
Sarlota in stil tiramisu fara oua
6 porții
5 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează