Petitchef

Clafoutis de piersici si smantana

Desert
6 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • In primul rand incingeti cuptorul bine si ungem cu unt un vas termorezistent de 32,5/18 cm sau daca aveti o forma rotunda de 30 cm. Piersicile le taiem in 2 si scoatem samburi si asezam cu taietura in jos.
    O piersica se taie bucatele , se pune intr-un vas, adaugam l lg de zahar si 100 ml apa, fierbem 5 min apoi dam prin strecuratoare, obtinem un sirop de piersica.
    Pentru a prepara aluatul se amesteca smantana cu siropul de piersica si punem deoparte. Se pune faina intr-un castron si se face o adancitura in centrul ei. Se adauga ouale, vanilia si zaharul si se amesteca rapid pentru a transforma faina intr-o pasta omogena, apoi se adauga treptat amestecul de smantana cu piersica. Se toarna aluatul peste piersica si se da clafoutisul la cuptor timp de 20 min.
    Intre timp se prepara toppingul amestecand untul si zaharul cu o furculita, intr-un vas mic. Se scoate din cuptor si se puncteaza deasupra, cat mai uniform, cu mixtura de unt si zahar. Se pune la loc in cuptor si se lasa pana ce aluatul devine auriu si se face pufos. Se serveste fierbinte cu smantana! Pofta dulce!


Poze

Clafoutis de piersici si smantana
Clafoutis de piersici si smantana - poza 2
Clafoutis de piersici si smantana - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

06/08/2011

Foarte tentant!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tartine cu rucola, piersici prăjite si burrata
Tartine cu rucola, piersici prăjite si burrata
4 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ceai rece cu piersici
Ceai rece cu piersici
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta rustica cu piersici
Tarta rustica cu piersici
6 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! Burrata sau saculetul cu mozzarella si smantana Burrata sau saculetul cu mozzarella si smantana

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează