Petitchef

Prajitura amandina.

Desert
8 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Blatul : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.
    Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.
    Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza.
    In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt , se pune compozitia si se coace 30-35 minute.
    Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.

    Crema : untul partial topit (eu l-am lasat la temperatura camerei si s-a inmuiat foarte bine) se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Se adauga galbenusurile,cacao si esenta de rom. Se mixeaza pana se topeste zaharul,apoi se intinde peste blat.

    Sirop : se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
    Glazura se face conform instructiunilor de pe plic.Cine doreste poate glazura cu ciocolata (1 ciocolata) topita si amestecata cu 1 lingura de unt pentru a-i da luciu.Se poate orna cu crema sau cu frisca.


Întrebări:

Buna, am vazut ca praful de copt nu este trecut. Creste blatul suficient pentru a fi taiat fara praf de copt ?

Răspuns:

Nu este necesar praful de copt.Blatul a crescut suficient cat sa poata fi taiat pe jumatate.




Comentarii (106):

04/01/2021

Ouăle se pun crude in crema de unt?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
multimedia, 13/12/2016

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/11/2016

Foarte buna! Este preferata familiei! Eu in sirop pun in loc de esenta de rom coaja de portocala rasa.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/04/2016

Foarte buna ! Va recomand cu încredere.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/07/2015

Super buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/05/2015

Gustul copilariei!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/04/2015

Este cea mai buna prajitura

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
mani140800
mani140800, 26/04/2015

Excelenta!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/04/2015

Am incercat si a iesit de nedescris ..un gust super bun..oricum de acum voi folosi numai aceasta reteta ..in special crema care este deosebit de buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/01/2015

Excelenta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 11

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta Turta dulce, prajitura Craciunului! Turta dulce, prajitura Craciunului! „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează