Petitchef

Prajitura braziliana

Desert
15 porții
30 min
60 min
Ușor
Un desert dulce acrisor

Ingrediente

Numarul de porții: 15

Pentru blat :

4 oua

125 g unt

100 g zahar

180 g faina

1/2 pliculet praf de copt

5 lingurite praf de cacao

1 lingurita esenta de rom


Pentru crema :

200 g iaurt

200 ml frisca lichida

10 g gelatina

6 linguri zahar


100 g ciocolata neagra

Preparare

  • Blat :
    Untul se mixeaza cu zaharul si apoi se adauga ouale, unul cate unul si se mixeaza din nou

    Se adauga treptat faina si praful de copt, se omogenizeaza pana la incoporarea acestora

    La final se adauga cacao si esenta de rom, se omogenizeaza iar compozitia rezultata se toarna intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade

    Se lasa circa 25 de minute si cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca
  • Crema:
    Frisca se mixeaza foarte bine pana se ingroasa

    Iaurtul (se opresc 3 linguri din iaurt pentru a se amesteca cu gelatina) se amesteca foarte bine cu cele 5 linguri de zahar

    Gelatina se hidrateaza 5 minute in 3 linguri de apa, apoi se divolva la bain-marie sau la microunde, cateva secunde.

    Gelatina dizolvata se amesteca cu 3 linguri iaurt, apoi se incorporeaza in restul cremei de iaurt

    Se amesteca bine iaurtul cu frisca mixata
  • Asamblare:
    Blatul se acopera cu jumatate din cantitatea de crema si deasupra se presara ciocolata rasa (daca o tineti 2-3 minute la frigider se va rade mai usor) sau maruntita la blender (eu am maruntit-o la blender)

    Peste ciocolata se raprtizeaza incet si cu grija restul de crema si se niveleaza usor

    Deasupra se aseaza bucati de portocale, curatate pe cat se poate de pielita alba

    Prajitura se da la rece pentru minim 4 ore (dar cel mai bine e sa o lasati in frigider peste noapte)

    Se portioneaza dupa preferinte si se serveste



Comentarii (19):

07/02/2014

Este o prajitura deosebita cu care mi-am incantat musafirii.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/03/2014

E ceva minunat

(0) (0) Abuz
09/02/2014

O voi face curand.

(0) (0) Abuz
07/02/2014

Super delicioasa

(0) (0) Abuz
07/02/2014

Retetele Petitchef sunt sezationale

(0) (0) Abuz
07/02/2014

Delicioasa

(0) (0) Abuz
07/02/2014

Excelenta!

(0) (0) Abuz
07/02/2014

NU AM INCERCATO,DAR DIN DESCRIERE MI SE PARE OK!

(0) (0) Abuz
MANCACIOASA, 07/02/2014

Superrr

(0) (0) Abuz
07/02/2014

Deosebita Merita

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura carnaval venetian
Prajitura carnaval venetian
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura cu cocos si ciocolata
Prajitura cu cocos si ciocolata
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Prajitura capsunica
Prajitura capsunica
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: