Petitchef

Tort cu crema de trufe

Desert
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Blat:

8 oua

6 lg faina

8 lg zahar

2 lg cacao

50 gr ciocolata rasa

esenta de rom


Crema 1:

200 ml frisca

100 gr ciocolata amaruie

100 gr ciocolata cu lapte

esenta rom


Crema 2:

-200 ml frisca

200 gr ciocolata alba

esenta vanilie


Sirop:

-6 lg miere de albime

400 ml apa

1 lg ness

50 ml whiskey

Glazura

100 gr ciocolata alba

200 gr ciocolata amaruie

200 ml frisca

50 gr unt


Decor:

frunze de ciocolata

bomboane trufe

ghinde din martipan

Preparare

  • Blatul:
    Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu 3/4 din zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de rom.Se unesc cele doua compozitii ,se cerne deasupra faina amestecata cu cacao se adauga ciocolata rasa si se amesteca lejer de sus in jos pana se incorporeaza bine.
  • Se toarna intr-o tava rotunda(26 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se taie in 3 foi .
  • Crema 1:
    Ciocolata rupta in bucati mici se amesteca cu frisca lichida la foc mic pana ce ciocolata se topeste formand o compozitie omogena. Se da la rece pentru cateva ore(5-6) dupa care se spumeaza cu ajutorul mixerului.Obtinem o crema fina pe care o aromatizam cu ce esenta de rom.
  • Crema 2:
    Procedam la fel ca la crema 1 numai ca aici folosim ciocolata alba si esenta de vanilie.
  • Sirop:
    Mierea amestecata cu apa se fierbe .Adaugam nessul dupa care dam la rece .Se aromatizeaza cu 50 ml whiskey.
  • Glazura:
    Ciocolata frisca si untul se amesteca intr-o cratita pe baie de apa pana obtinem o compozitie omogena destul de fluida. Glazura o preparati in momentul cand trebuie sa glasati tortul.
  • Asamblare:
    Pe un platou se aseaza prima foaie de blat o insiropam cu siropul racit dupa care intindem uniform crema de ciocolata neagra .Asezam si cea de-a doua foaie de blat, o insiropam deasemeni,dupa care intindem crema de ciocolata alba.Terminam cu cea de-a treia foaie de blat insiropata. Nivelam fata si lateralele tortului cu putina crema si il introducem la frigider pentru 3 ore.
    Se scoate,se glaseaza in glazura de ciocolata si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.

Poze

Tort cu crema de trufe, poza 1Tort cu crema de trufe, poza 2Tort cu crema de trufe, poza 3Tort cu crema de trufe, poza 4



Comentarii:

22/06/2013

O nebunie!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/07/2013

Splendit!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
30/11/2012

CORI

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de cafea cu bezea si crema italiana
Tort de cafea cu bezea si crema italiana
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu crema ganache
Tort cu crema ganache
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort castel de ciocolata cu crema custard
Tort "castel" de ciocolata cu crema custard
12 porții
1h10m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branzaCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: