Ceaiurile fac minuni pentru sanatate!

Nu mai este un secret ca ceaiul este una dintre cele mai populare bauturi din lume, deci, prin urmare multi dintre noi consumam ceai in mod regulat. In multe tari, aceasta face parte din ritualurile de zi cu zi, fiind un semn de statut si de eleganta.

In timp ce nimeni nu este sigur de originile lui, unii cred ca ceaiul a inceput sa fie consumat initial in China antica, ca un tonic de sanatate si s-a raspandit lent in jurul lumii.

Ceaiul este o bautura foarte laudata pentru proprietatile sale. Inca din vechime chinezii considerau ceaiul un leac pentru diferite afectiuni. Intr-adevar, fitochimicalele din frunzele de ceai ofera numeroase beneficii starii de sanatate. Ceaiul contine flavonoizi, amino-acizi, teina, polizaharide si vitamine. Ceaiul ajuta la reglarea metabolismului, este ideal in curele de slabire, intareste sistemul imunitar pentru ca este bogat in flavonoide, cu rol de protectie impotriva radicalilor liberi.

Sa bem ceai pentru ca:

  • ceaiul poate stimula rezistenta la efort. Oamenii de stiinta au descoperit ca catechinele (antioxidantii) din extractul de ceai verde cresc capacitatea organismului de a arde grasimile, si prin urmare imbunatatesc rezistenta musculara;
  • consumul de ceai ar putea ajuta la reducerea riscului de atac de cord;
  • antioxidantii din ceaiul ar putea ajuta la protejarea impotriva a o multime de tipuri de cancer, inclusiv de san, de colon, de piele, de plamani, esofag, stomac, intestin subtire, pancreas, ficat, ovarian, de prostata;
  • ceaiul lupta impotriva radicalilor liberi;
  • ceaiul asigura hidratarea corpului (in ciuda faptului ca contine cofeina);
  • ceaiul verde ar putea fi benefic si pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2;
  • ceaiul verde ajuta la imbunatatirea densitatii minerale osoase;
  • ceaiul poate fi un agent eficient in prevenirea si tratamentul bolilor neurologice, in special a bolilor degenerative. In timp ce multi factori influenteaza sanatatea creierului, polifenolii din ceaiul verde ar putea ajuta la mentinerea sanatoasa a unor parti ale creierului care reglementeaza invatarea si memoria.