Cum sa faci popcorn acasa!

Consumat ca o gustare dulce sau sarata, popcornul si-a castigat un renume mondial datorita consumului in cinematografe. Si ca sa va delectati cu o punga mare de popcorn nu trebuie sa va cumparati bilet la un film anume, ci doar sa alegeti una din metodele de mai jos si sa incercati sa faceti popcorn acasa.

Va prezentam 4 moduri de a face popcorn la domiciliu, in functie de preferintele si aparatura dumneavoastra.

Metoda 1. Ieftin, rapid si fara vase murdare!

Daca nu doriti sa platiti prea mult pe popcorn preambalat, puteti sa optati pentru aceasta metoda. Cumparati pungi din hartie, speciale pentru microunde si urmati pasii:

  • intr-o punga de hartie puneti ½ ceasca de popcorn;
  • indoiti punga de 2 ori. Nu utilizati capse sau alta modalitate de inchidere;
  • introduceti punga pliata conform indicatiilor de mai sus in cuptorul cu microunde;
  • setati puterea cuptorului la un nivel ridicat si setati timpul la 4-5 minute. Timpul de gatire depinde de puterea cuptorului;
  • opriti cuptorul cu microunde atunci cand timpul de expandare a boabelor de porumb scade sub 2 sec. si scoateti cu grija punga din cuptor;
  • rasturnati popcorn-ul intr-un castron si stropiti cu unt topit sau cu condimentele preferate.

Atentie: nu lasati punga cu popcorn nesupravegheata in cuptorul cu microunde.


Metoda 2. Rapid si fara vase murdare!

Cumparati un sortiment de popcorn preferat pentru cuptorul cu microunde si urmati instructiunile de pe saculet.

  • asezati punga in cuptorul cu microunde conform instructiunilor;
  • setati timpul si puterea cuptorului indicate pe ambalaj;
  • opriti cand timpul de expandare a boabelor de porumb scade sub 2 secunde si scoateti cu grija punga din cuptor;
  • rasturnati popcorn-ul intr-un castron, apoi serviti.

Metoda 3: Fara prea multe calorii!

Cu ajutorului unui aparat special puteti pregati popcorn cu aer cald, metoda prin care rezulta mai putine calorii. Aveti astfel o gustare sanatoasa pentru toata familia. Floricelele sunt gata in 2 minute si fara sa adaugati ulei. Tot ce va trebuie este un aparat special si boabe de porumb.


Metoda 4: Traditional si ca la mama acasa!

Aveti nevoie de un tuci de fonta sau un vas cu fundul gros ori dublu.

  • puteti vasul pe foc;
  • adaugati 3 linguri de ulei;
  • ½ lingurita de sare;
  • ½ ceasca de floricele de porumb;
  • puneti un capac deasupra vasului, de preferat unul cu orificii care permite aerului sa iasa sau lasati capacul intredeschis;
  • agitati usor vasul sau folositi o lingura de lemn cu care sa amestecati;
  • in momentul in care boabele incep sa expandeze, micsorati flacara aragazului sau puterea si pastrati vasul acoperit;
  • in momentul in care timpul de expandare se reduce la 1 secunda, inchideti focul;
  • asteptati cateva clipe si indepartati cu grija capacul;
  • rasturnati intr-un castron mare, adaugati condimentele preferate si serviti.