Cum sa faci zahar caramelizat

marți 14 martie 2017 22:03
Cum sa faci zahar caramelizat

Zaharul caramelizat este adesea utilizat in reteta de Crema de zahar ars si nu e greu de facut.

Dupa caramelizare se poate transforma fie in decoratiuni, fie poate fi folosit ca topping.

O regula trebuie sa o urmati cand faceti zahar caramel: Atentie la foc!


Cum sa faci zahar caramelizat

Puneti zaharul intr-un vas si puneti vasul la foc mic. Lasati pe foc pana se topesc cristalele de zahar, capatand o culoare auriu-maronie. In cazul in care exista cristale netopite, fie se misca vasul si se scutura bine pentru omogenizare, fie amestecati cu o lingura de lemn, astfe incat sa topiti tot zaharul.

Atentie la foc: zaharul nu trebuie sa fiarba, pentru ca isi schimba gustul, devenind amarui, stricand gustul desertului.


Comentarii

Notează articolul:

Maria12, 06/11/2024

Bune precizarile!

(0) (0) abuz
Florica, 26/08/2019

Excelent ! De copii cunoastem reteta asta , ne facea mama si bunica .

(0) (0) abuz