Koliba – gustul pur al laptelui de munte

Koliba este producator modern de lactate, cu o gama diversificata de sortimente din lapte, din regiunile muntoase ale Slovaciei.

Cele mai cautate produse sunt Pohoda (branza topita), Hrinovska tehla (Koliba Calup), cascaval semitare maturat afumat si neafumat, untul traditional si crema de unt cu continut partial de grasime vegetala Maslova chut (Gustul untului Koliba).

Fabrica dateaza din 1993, cand zilnic se prelucrau trei mii de litri de lapte, din care in mare parte se produceau manual unt, lapte, branza dulce si cascaval afumat.

In Romania, brandul Koliba exista pe piata din 2008, avand o retea de distributie extinsa din care fac parte magazinele: Billa, Kaufland, Carrefour Metro si Auchan.


Pohoda (branza topita)

Produs disponibil in cateva forme. Este o branza topita grasa, usor tartinabila, ambalata in tub, iar pentru un consum confortabil sub forma de triunghi si felii. Produs usor si rapid de consumat, ideal pentru gospodariile cu copii sau pentru o gustare la scoala.

Cascaval clasic portionat 45 %

Produs semitare, maturat, gras, obtinut din lapte pasteurizat, contine 45 % grasime in substanța uscata. Este disponibil in patru ambalaje diferite. Are un gust fin de branza si lapte, o aroma delicata si este foarte putin sarat. Este potrivit pentru utilizarea in preparate reci si calde, creeaza o armonie cu alte arome. Ideal pentru prajit.

Cascaval afumat portionat 45 %

Produs semitare, maturat si afumat, gras, obtinut din lapte pasteurizat, contine 45 % grasime in substanța uscata. Este disponibil in cinci ambalaje diferite. Gustul lui excelent este dat de afumarea traditionala si de laptele de calitate din regiunile muntoase ale Slovaciei. In timp, obține o aroma puternica de branzeturi maturate si o consistenta moale si untoasa.

Ricoletka

Produs proaspat, degresat, dietetic, obtinut din zerul care rezulta dupa producerea branzeturilor. Utilizarea sa este similara cu cea a branzei dulci de vaca. Potrivit pentru pregatirea deserturilor, patiseriilor sarate, precum si pentru ungere. Datorita conținutului redus de grasime, produsul este recomandat pentru o dieta sanatoasa.