Dacă vă spunem că este roz, că se consumă crudă sau gătită, că poate fi întreagș sau feliată? Da, ați ghicit, vorbim despre șuncă și, mai exact, despre nenumăratele rețete delicioase care o includ!
Un pic mai multe despre șuncă...
Se prepară din piciorul întreg al unui animal , de obicei un porc. Este una dintre cele mai renumite mezeluri pe care gurmanzii de toate vârstele adoră să o mănânce. Franța este un producător important. Nu mai este nevoie să prezentăm cârnații de Paris sau Bayonne, cei mai cunoscuți dintre toți. Pe partea italiană, șunca Parma este, de asemenea, foarte faimoasă. Știați că acest fel de mâncare exista deja în vremea Imperiului Roman? Și că șunca Bayonne provine din Béarn, nu din Țara Bascilor ;)
Șunca, ingredientul-cheie în rețetele de zi cu zi
Ideală pentru mesele de zi cu zi, există un număr infinit de rețete disponibile. Una dintre cele mai simple dar nu mai puțin delicioase rețete este celebra șuncă cu unt: pâine, unt, brânză, salată și gata!
Ca alternativă, preferați tartine-ul mai convivial. Adăugați o felie de mozzarella, o felie de roșie și câteva frunze de busuioc și veți fi transportați direct în Italia. Adorăm, de asemenea, grătarele, salatele, quiche-urile, pufuleții și pizzele pe bază de șuncă care nu se demodează niciodată!
Când timpul este scurt și foamea este la cote maxime, există un fel de mâncare cu care toată lumea poate fi de acord: paste panna e prosciutto . Cremos, delicat și incredibil de ușor de preparat , acest preparat este soluția ideală pentru acele...
Imaginați-vă că un croissant și o vafă se întâlnesc și decid să își unească forțele pentru a crea ceva nou. Astfel s-a născut, în Coreea de Sud, Croffle-ul , care în scurt timp a devenit un fenomen mondial. Numele său este combinația dintre...
Dacă sunteți în căutarea unui aperitiv sofisticat, ușor de preparat, care să vă impresioneze invitații, salamul cu cremă de brânză , caise și migdale este alegerea ideală. Cremozitatea cremei de brânză, gustul dulce și fructat al caiselor și...
Aduceți o notă de soare meselor dvs. cu acest chec aperitiv cu șuncă, măsline și roșii uscate la soare ! Fraged și umed la perfecție, acesta combină arome mediteraneene irezistibile cu o textură ușoară datorită skyrului . Cu șunca tăiată...
Ai niște tortilla prin preajmă? Transformă-le într-o delicioasă tartă crocantă gratinată ! Cu doar câteva ingrediente simple, vei avea un preparat complet și delicios în cel mai scurt timp. Combinația de șuncă, spanac și mozzarella este un clasic...
O idee pentru o prezentare originală, micuțele noastre bărci în stil pizza ! O rețetă grozavă de făcut cu copiii, deoarece aceste pâinici vor fi tăiate în formă de barcă. În interior, sunt ornate generos cu sos de roșii, șuncă și mozzarela. Urmați...
Pentru o masă super simplă, rapidă și fără gătit , ne îndreptăm mereu spre tartine ! Astăzi, pregătim o versiune cu arome delicioase spaniole, inspirate de celebrul "pan con tomate" , celebrele tapas făcute din pâine prăjită cu usturoi și roșii...
Și da, este sezonul de vârf pentru sparanghel și profităm de el pentru că nu durează foarte mult. Cunoaștem gătitul clasic în apă cu un delicios sos mousseline. Dar ați încercat vreodată să coaceți sparanghelul pentru a face un starter delicios din...
Baghetele răsucite din foitaj, asta ne place nouă celor de la Petitchef. Ideea este simplă, creați benzi din foitaj pe care le veți suprapune înainte de a le răsuci împreună. Rețeta noastră detaliată mai jos ↓
Știți cât de mult ne place să vă oferim rețete ușoare și originale pentru aperitiv! De data aceasta, combinam dovleceii, șunca și brânză pentru un rezultat ultra gustos. Poftă bună!
Nu mai căuta, rețeta perfectă de aperitiv este aici! Ușoare, rapide și crocante, avem onoarea să vă prezentăm croissantele noastre de foietaj ;-) Țineți cont de idee și variați toppingurile în funcție de dorințele dumneavoastră și de ingredientele...
Astazi, am decis sa facem o varianta light a quiche-ul prin inlocuirea baconului cu sunca presata, cascaval si iaurt simplu. In timp ce gatiti, pregatiti o salata mixta sa insotiti servirea. Va explicam totul, pas cu pas, mai jos ↓ ↓
Combinati pepenele galben+ sunca presata (sau jambon) si realizati frigarui aperitiv, colorate si parfumate. Renuntati la betisoarele de lemn si optati in schimb pentru ... crengute de rozmarin.
Pentru o masa usoara, rapida, fara gatit, incercati reteta noastra de wrap cu suncă / cheddar / spanac! Un sandvis mai usor decat cele traditional, deoarece am inlocuit painea groasa cu lipie subtire si moale.
Pentru un aperitiv interesant, chiar si de sarbatori, reteta aceasta este perfecta! Un chec aperitiv cu sunca, cascaval si masline verzi. Usor de facut si cu un rezultat super gustos ce va incanta gusturile tuturor oaspetilor :-) Pas cu pas, va...
Redactor responsabil care abia așteaptă iarna pentru a mânca raclette! Pasionată de gastronomie și mereu în căutarea unor noi delicii culinare, am studiat mai întâi dreptul înainte de a mă întoarce la prima mea dragoste: gustul produselor bune și plăcerea de a împărți la masă :)
Comentarii