20 de rețete cu șuncă pe gustul tuturor

Wednesday 1 October 2025 15:40 - Adèle Peyches
20 de rețete cu șuncă pe gustul tuturor

Dacă vă spunem că este roz, că se consumă crudă sau gătită, că poate fi întreagș sau feliată? Da, ați ghicit, vorbim despre șuncă și, mai exact, despre nenumăratele rețete delicioase care o includ!


Un pic mai multe despre șuncă...

Se prepară din piciorul întreg al unui animal , de obicei un porc. Este una dintre cele mai renumite mezeluri pe care gurmanzii de toate vârstele adoră să o mănânce. Franța este un producător important. Nu mai este nevoie să prezentăm cârnații de Paris sau Bayonne, cei mai cunoscuți dintre toți. Pe partea italiană, șunca Parma este, de asemenea, foarte faimoasă. Știați că acest fel de mâncare exista deja în vremea Imperiului Roman? Și că șunca Bayonne provine din Béarn, nu din Țara Bascilor ;)

Șunca, ingredientul-cheie în rețetele de zi cu zi

Ideală pentru mesele de zi cu zi, există un număr infinit de rețete disponibile. Una dintre cele mai simple dar nu mai puțin delicioase rețete este celebra șuncă cu unt: pâine, unt, brânză, salată și gata!

Ca alternativă, preferați tartine-ul mai convivial. Adăugați o felie de mozzarella, o felie de roșie și câteva frunze de busuioc și veți fi transportați direct în Italia. Adorăm, de asemenea, grătarele, salatele, quiche-urile, pufuleții și pizzele pe bază de șuncă care nu se demodează niciodată!

Descoperiți rețetele noastre mai jos:

Paste cu smântână și șuncă: cremoase, rapide și irezistibile!Rețetă Paste cu smântână și șuncă: cremoase, rapide și irezistibile!

Când timpul este scurt și foamea este la cote maxime, există un fel de mâncare cu care toată lumea poate fi de acord: paste panna e prosciutto . Cremos, delicat și incredibil de ușor de preparat , acest preparat este soluția ideală pentru acele...


Croffle, croissantul în stil vafă cu gem de smochine, brânză de capră și șuncă maturată ibericăRețetă Croffle, croissantul în stil vafă cu gem de smochine, brânză de capră și șuncă maturată iberică

Imaginați-vă că un croissant și o vafă se întâlnesc și decid să își unească forțele pentru a crea ceva nou. Astfel s-a născut, în Coreea de Sud, Croffle-ul , care în scurt timp a devenit un fenomen mondial. Numele său este combinația dintre...


Salam cu cremă de brânză, caise și migdale: aperitivul perfect pentru petrecere!Rețetă Salam cu cremă de brânză, caise și migdale: aperitivul perfect pentru petrecere!

Dacă sunteți în căutarea unui aperitiv sofisticat, ușor de preparat, care să vă impresioneze invitații, salamul cu cremă de brânză , caise și migdale este alegerea ideală. Cremozitatea cremei de brânză, gustul dulce și fructat al caiselor și...


Chec aperitiv cu șuncă, măsline, roșii uscate și skyrRețetă Chec aperitiv cu șuncă, măsline, roșii uscate și skyr

Aduceți o notă de soare meselor dvs. cu acest chec aperitiv cu șuncă, măsline și roșii uscate la soare ! Fraged și umed la perfecție, acesta combină arome mediteraneene irezistibile cu o textură ușoară datorită skyrului . Cu șunca tăiată...


Ce să faci cu tortilla, șuncă presată, spanac și mozzarella?Rețetă Ce să faci cu tortilla, șuncă presată, spanac și mozzarella?

Ai niște tortilla prin preajmă? Transformă-le într-o delicioasă tartă crocantă gratinată ! Cu doar câteva ingrediente simple, vei avea un preparat complet și delicios în cel mai scurt timp. Combinația de șuncă, spanac și mozzarella este un clasic...




Bărcuțe în stil pizza, umplute cu sos de roșii, șuncă și mozzarellaRețetă Bărcuțe în stil pizza, umplute cu sos de roșii, șuncă și mozzarella

O idee pentru o prezentare originală, micuțele noastre bărci în stil pizza ! O rețetă grozavă de făcut cu copiii, deoarece aceste pâinici vor fi tăiate în formă de barcă. În interior, sunt ornate generos cu sos de roșii, șuncă și mozzarela. Urmați...


Tartine cu tomate și jambon serranoRețetă Tartine cu tomate și jambon serrano

Pentru o masă super simplă, rapidă și fără gătit , ne îndreptăm mereu spre tartine ! Astăzi, pregătim o versiune cu arome delicioase spaniole, inspirate de celebrul "pan con tomate" , celebrele tapas făcute din pâine prăjită cu usturoi și roșii...


Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarellaRețetă Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella

Și da, este sezonul de vârf pentru sparanghel și profităm de el pentru că nu durează foarte mult. Cunoaștem gătitul clasic în apă cu un delicios sos mousseline. Dar ați încercat vreodată să coaceți sparanghelul pentru a face un starter delicios din...


Baghete răsucite din foitaj (roșii, șuncă, mozzarella, pătrunjel)Rețetă Baghete răsucite din foitaj (roșii, șuncă, mozzarella, pătrunjel)

Baghetele răsucite din foitaj, asta ne place nouă celor de la Petitchef. Ideea este simplă, creați benzi din foitaj pe care le veți suprapune înainte de a le răsuci împreună. Rețeta noastră detaliată mai jos ↓


Rulouri de dovlecel cu șunca și brânză (la cuptor)Rețetă Rulouri de dovlecel cu șunca și brânză (la cuptor)

Știți cât de mult ne place să vă oferim rețete ușoare și originale pentru aperitiv! De data aceasta, combinam dovleceii, șunca și brânză pentru un rezultat ultra gustos. Poftă bună!


Croissante din foietaj cu bechamel, șuncă și cașcavalRețetă Croissante din foietaj cu bechamel, șuncă și cașcaval

Nu mai căuta, rețeta perfectă de aperitiv este aici! Ușoare, rapide și crocante, avem onoarea să vă prezentăm croissantele noastre de foietaj ;-) Țineți cont de idee și variați toppingurile în funcție de dorințele dumneavoastră și de ingredientele...




Omleta super simpla cu ciuperci, sunca si patrunjelRețetă Omleta super simpla cu ciuperci, sunca si patrunjel

Un fel de mancare simplu, insotit de o salata mixta in zilele în care nu esti foarte inspirat ;-)


Quiche cu sunca, cascaval si iaurt-varianta lightRețetă Quiche cu sunca, cascaval si iaurt-varianta light

Astazi, am decis sa facem o varianta light a quiche-ul prin inlocuirea baconului cu sunca presata, cascaval si iaurt simplu. In timp ce gatiti, pregatiti o salata mixta sa insotiti servirea. Va explicam totul, pas cu pas, mai jos ↓ ↓


Clatite cu bechamel si jambonRețetă Clatite cu bechamel si jambon

Clatite umplute cu un sos cremos si jambon. Perfecte la mic dejun sau la un pranz alaturi de o salata.




Frigarui aperitiv cu pepene, sunca, rozmarinRețetă Frigarui aperitiv cu pepene, sunca, rozmarin

Combinati pepenele galben+ sunca presata (sau jambon) si realizati frigarui aperitiv, colorate si parfumate. Renuntati la betisoarele de lemn si optati in schimb pentru ... crengute de rozmarin.


Wrap cu sunca, cheddar si spanacRețetă Wrap cu sunca, cheddar si spanac

Pentru o masa usoara, rapida, fara gatit, incercati reteta noastra de wrap cu suncă / cheddar / spanac! Un sandvis mai usor decat cele traditional, deoarece am inlocuit painea groasa cu lipie subtire si moale.


Chec aperitiv cu sunca, masline si cascavalRețetă Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval

Pentru un aperitiv interesant, chiar si de sarbatori, reteta aceasta este perfecta! Un chec aperitiv cu sunca, cascaval si masline verzi. Usor de facut si cu un rezultat super gustos ce va incanta gusturile tuturor oaspetilor :-) Pas cu pas, va...













Adèle PeychesAdèle Peyches
Redactor responsabil care abia așteaptă iarna pentru a mânca raclette! Pasionată de gastronomie și mereu în căutarea unor noi delicii culinare, am studiat mai întâi dreptul înainte de a mă întoarce la prima mea dragoste: gustul produselor bune și plăcerea de a împărți la masă :)

Comentarii

Notează articolul:
3.2/5, 5 voturi