Ingrediente: Gătitul cartofilor: 700 gr cartofi (dimensiuni mici-medii) 1 litru de apă 1 linguriță de sare de mare Crusta de parmezan: 40 gr parmezan 4 linguri...
Ingrediente: 2 pulpe de pui 2 linguri de ulei de măsline 1 linguriță de boia 1 linguriță praf de usturoi un praf de sare un praf de piper un strop de ulei de...
Piftia este printre cele mai cunoscute preparate din bucataria traditionala romaneasca. Aspecul gelatinos, aroma puternica de carne si usturoi face din acest preparat o delicatesa. Piftia sau racitura este un preparat specific perioadei de iarna, cand se pregatesc...
Ingrediente: 30 gr de busuioc proaspat 30 gr de parmezan (sau 15 gr de parmezan + 15 gr de pecorino) 30 gr de muguri de pin 1 catel de usturoi 50 gr ulei de...
Ingrediente: 2 pulpe de pui 2 linguri de ulei de măsline 1 linguriță boia 1 linguriță praf de usturoi Sare după gust piper (după gust) 1 strop de ulei de măsline
Ingrediente: 2 vinete 1 aluat brisée -aluat pentru tartă sărată 2 linguri de sos de roșii 1 lingură de miere 1 ceapă galbenă 2 căței de usturoi 1 lingură...
Compusii sulfurosi din ceapa si usturoi sunt responsabili cu halena, mirosul extrem de neplacut, care persista 24 de ore sau chiar mai mult de la consum, in cazul in care nu se ia nicio masura in acest sens.
Ingrediente: 30 gr patrunjel proaspat (o legătură) 30 gr parmezan (sau Grana Padano sau pecorino) 30 gr alune prăjite nesărate 1 cățel de usturoi 50 gr ulei de...
Ingrediente: 200 gr fistic prăjit sare piper 10 frunze proaspete de busuioc 35 gr parmezan (sau grana padano) 60 gr ulei de măsline extravirgin 1/2 cățel de...
Ingrediente: 5 linguri de maioneză 2 linguri de relisht (sau murături dulci și acre, tocate mărunt) 1 lingură de muștar american (sau muștar clasic) 1 lingură...
Ingrediente: 290g faina 180ml lapte 1/2 lingurita zahar 1/2 lingurita sare 7g drojdie 1 lingura de lapte si o lingura de zahar extra (pentru activarea drojdiei)...