Ingrediente: Gătitul cartofilor: 700 gr cartofi (dimensiuni mici-medii) 1 litru de apă 1 linguriță de sare de mare Crusta de parmezan: 40 gr parmezan 4 lin...
Ingrediente: 30 gr de busuioc proaspat 30 gr de parmezan (sau 15 gr de parmezan + 15 gr de pecorino) 30 gr de muguri de pin 1 catel de usturoi 50 gr ulei de m...
Piftia este printre cele mai cunoscute preparate din bucataria traditionala romaneasca. Aspecul gelatinos, aroma puternica de carne si usturoi face din acest preparat o delicatesa. Piftia sau racitura este un preparat specific perioadei de iarna, cand se pregatesc...
Ingrediente: 2 vinete 1 aluat brisée -aluat pentru tartă sărată 2 linguri de sos de roșii 1 lingură de miere 1 ceapă galbenă 2 căței de usturoi 1 lingură ore...
Ingrediente: 5 linguri de maioneză 2 linguri de relisht (sau murături dulci și acre, tocate mărunt) 1 lingură de muștar american (sau muștar clasic) 1 lingură d...
Ingrediente: 290g faina 180ml lapte 1/2 lingurita zahar 1/2 lingurita sare 7g drojdie 1 lingura de lapte si o lingura de zahar extra (pentru activarea drojdie...
Compusii sulfurosi din ceapa si usturoi sunt responsabili cu halena, mirosul extrem de neplacut, care persista 24 de ore sau chiar mai mult de la consum, in cazul in care nu se ia nicio masura in acest sens.