Petitchef

Casuta de turta dulce 1

Desert
10 porții
1 oră
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10
650 grame de faina

230 gr de unt

220 gr zahar brun

375 gr de miere

2 oua mari

o lingurita de praf de copt


condimente:

4 lingurite de scortisoara,

3 cuisoare pisate,

un varf de lingurita de piper,

o lingurita de sare,

o lingurita cu varf de ghimbir,

o lingurita de nucsoara.


Lipiciul care ne trebuie va fi format din :

3 albusuri de ou (mari)

600 g zahar pudra

Preparare

  • Untul impreuna cu zaharul brun se bat spuma. Se adauga mierea si se amesteca bine.
    Apoi se pun ouale intregi - - se amesteca bine-bine.
    Apoi prafurile : faina, praful de copt si mirodeniile. Se amesteca totul bine de tot, aluatul obtinut se infasoara in folie alimentara si se da la frigider pana a 2-a zi. Este important sa stea la rece cateva ore bune ca sa se intareasca si sa se poata lucra in conditii optime cu el.
  • A 2-a zi il scoatem, il intindem pana ajunge la o grosime de 1-1,5cm si il taiem dupa sabloane.
  • Sabloane a gasit pe net googalind despre gingerbread house pattern Acum 2 ani nu a facut nici o poza din momentul asamblarii casutei, sper ca anul acesta sa reusesc.
  • Asa..dupa ce a decupat sabloanele, punem in tava si coacem 10-12 minute, maxim 15. Nu mai mult deoarece se intareste prea tare si mi s-a intamplat unei bucati ca la racire sa se curbeze.
  • Deci daca atunci cand e scos din cuptor mai e putin moale si nu e intarit peste tot, n-are nimic.se va intari prin racire..se face beton .
  • Dupa ce s-au facut toate bucatile si s-au racit, purcedem la asamblare. Aici trebuie ajutor neaparat.
  • Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga treptat zaharul pana obtinem o pasta groasa, lipicioasa. Se cantareste exact cantitatea de zahar pt ca e important a nu se depasi acest gramaj, mai mult zahar ducand la ingreunarea pastei si la imposibilitatea de lipire a bucatilor de la casuta, acestea cedand de la greutatea lipiciului.
  • Glazura se pune intr-o punga, pe care o gaurim la un capat si incepem sa lipim casuta. Ca sa stea peretii drepti m-a ajutat de diverse obiecte pt sprijin.
  • Dupa ce ne-a asigurat ca totul s-a intarit suficient de bine astfel incat sa nu se prabuseasca toata munca :d incepem decorarea..partea care mie-mi place cel mai mult.
  • Pentru ca mi-a mai ramas aluat in plus, a decupat niste stelute, braduti, omuleti si i-a copt si pe ei.

Poze

CASUTA DE TURTA DULCE 1, poza 1CASUTA DE TURTA DULCE 1, poza 2CASUTA DE TURTA DULCE 1, poza 3




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Turta dulce - Petitchef
Turta dulce - Petitchef
6 porții
45 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Pui cu salsa de soia si miere
Pui cu salsa de soia si miere
2 porții
2h22m
Foarte ușor
2.5 / 5
Rețetă Soufflé de foie gras
Soufflé de foie gras
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Casuta de turta dulce
Casuta de turta dulce
12 porții
2h40m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Casuta de turta dulce
Casuta de turta dulce
6 porții
3h20m
Dificil
4.5 / 5
Rețetă Casuta din turta dulce
Casuta din turta dulce
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce - Simbolul Sarbatorilor de IarnaTurta dulce - Simbolul Sarbatorilor de IarnaRetete de ...turta dulceRetete de ...turta dulceRasfat dulce de Valentine’s Day sau de DragobeteRasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: