Petitchef

Prajitura delad

Desert
8 porții
30 min
50 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Prajitura DELAD

(adica à la moi)

Ingrediente : pentru blat : 6 oua, 100 g zahar, 1 lingurita scortisoara, 1 lingura ulei arahide, 6 linguri faina, ½ praf de copt, 2 linguri cacao, esenta de rom.

Pentru crema 1: 100 gr branza „Mascarpone”, 100 ml frisca lichida, 3 linguri dulceata de cirese, esenta migdale.

Pentru crema 2: 75 gr lapte condensat, 50 gr unt la temperatura camerei, esenta migdale, 100 gr nuca de cocos.

Pentru sirop: 1 pahar lapte, 1 lingurita scortisoara, 1 lingura miere, 1 lingura lichior de cirese sau esenta de rom.

Preparare

  • Blatul: se separa ouale, albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile se bat cu uleiul pana la consistenta unei maioneze.
    Se toarna totul peste albusul batut. .Apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si se amesteca pina la omogenizare. Se adauga cacoa, scortisoara si esenta de rom. Se amesteca bine cu o lingura de lemn, se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu putin ulei si hartie de copt, si se da la cuptorul incalzit in prealabil. Se coace la 180° C. Cand este copt, se lasa sa se raceasca bine pe un gratar.
    Se prepara cremele. Crema 1: se bate bine frisca lichida, se amesteca cu branza mascarpone si ea batuta separat. Se adauga dulceata si esenta si se mixeaza impreuna 1-2 minute. Se da un pic la frigider. Crema 2: se mixeaza untul se amesteca cu laptele condensat, esenta de migdale si nuca de cocos. Se mixeaza impreuna 2 minute. Se taie blatul in doua, se insiropeaza si se pune prima crema. Se unesc cele doua blaturi, iar deasupra se pune cea de a doua crema. Se presara apoi nuca de cocos. Se da la rece minimum 2 ore. Se taie. Am ornat cu fluturasi din fondant marshmallow.

Poze

Prajitura DELAD, poza 1Prajitura DELAD, poza 2Prajitura DELAD, poza 3


Comentarii:

27/03/2013

Nu e buna

(0) (0) Abuz
07/03/2012

Ghgrfgerfegrgeiurtg

(0) (0) Abuz
28/01/2012

Ma mere, mi-e rau, sarurile !!! Bagas-ar "dracu" in limba romana, nu-i asa ?! A la moi, Ne-am dat dracului ! Cu asa romani, asa cultura, si ..., din nefericire, asa TARA! Maine poate o sa scrii in araba sau ...

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 05/03/2011

Prea complicat !!!! si platul se insiropeaza? nu se inmoaie prea tare ?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Buturuga Tiramisu
Buturuga Tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prăjitură tiramisu
Prăjitură tiramisu
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura cu crema de frisca (reteta video)
Prajitura cu crema de frisca (reteta video)
15 porții
31 ore
Ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: