Petitchef

Cuccidati - biscuiti sicilieni pentru craciun

Felul principal
4 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Pentru coca:

500 g faina

150 g zahar

1 lingurita praf de copt

1 praf mare de sare

220 g de unt moale

4 oua

Pentru umplutura

350 g smochine uscate, taiate bucati mici

50 g stafide

50 g migdale (sau alte nuci) taiate bucati mari

1 lingurita coaja de portocala rasa

85 g ciocolata, taiata mic

3 linguri gem de caise/portocale sau altceva

3 linguri de rom

esenta de vanilie


optional:

scortisoara praf sau alte arome, fructe confiate

Pentru uns

1 ou

1 praf de sare

Preparare

  • Mai intai se face coca:
    Amesteca untul cu zaharul pana ce se omogenizeaza.Adauga ouale pe rand, amestecand dupa fiecare.Adauga sarea si praful de copt. Amesteca putin. Adauga faina cernuta. Amesteca. Se va forma o coca mai moale. Scoate coca pe o suprafata data cu faina si fa din ea o bila.
  • Inveleste-o in folie de plastic si pune-o in frigider pentru 1-2 ore.Cu ajutorul unui robot de bucatarie amesteca toate ingredientele pana ce devin legate, ca o pasta. Nu-i nimic daca mai raman bucati mai mari. Aceasta operatiune se poate face si manual, dar toate ingredientele trebuie taiate foarte mic.
  • In cazul asta se framanta toate pana ce se leaga compozitia.Bate oul cu sarea Se scoate coca din frigider si pe o suprafata data cu faina se mai framanta putin, ca sa devina maleabila. Se mai poate adauga putina faina daca e prea moale.Incalzeste cuptorul la 200 C .
  • Imparte coca in 10-12 bilute.Ia o biluta si cu ajutorul unui sucitor fa un dreptunghi de dimensiuni cam 7 cm x 25 cm.Unge una din laturile lungi cu ou batutPe cealalta latura lunga pune din umplutura.
  • Infasoara coca, ca o rulada, cu umplutura inauntru.Taie la 5- 6 cm. Cresteaza fiecare biscuit de 2 ori sau fa din ei X-uri.Pune biscuitii intr-o tava pe hartie de copt. Unge-i cu ou batutRepeta pana ce ai folosit toata coca.
  • Coace biscuitii la foc mare 10- 15 minute, pana capata o culoare aurie. Ai grija sa nu-i arzi. Se mananca reci.
C Cooking with my soul





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Biscuiti pentru craciun
Biscuiti pentru craciun
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Biscuiti de craciun
Biscuiti de craciun
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Biscuiti de craciun
Biscuiti de craciun
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Bezele caciula lui mos craciun
Bezele caciula lui mos craciun
15 porții
1h45m
Ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga de craciun cu clatite
Buturuga de craciun cu clatite
10 porții
3h30m
Ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateO masa de Craciun spectaculoasa!O masa de Craciun spectaculoasa!Deserturi cu biscuitiDeserturi cu biscuiti

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: